• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
01:10
Kayseri iki bakanı birden ağırladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Beyaz Saray: Dünya savaşını önlemeye çalışıyoruz
DÜNYA
Yayınlanma: 11 Mart 2022 - 12:29

Beyaz Saray: Dünya savaşını önlemeye çalışıyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, Rusya'nın kimyasal silah kullanabileceğine yönelik uyarıda bulunurken, "ABD, gerginliği tırmandıracak adımlar atmaktan kaçınıyor. Uluslararası bir savaşa yol açmayacağız." şeklinde konuştu.

DÜNYA
11 Mart 2022 - 12:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Beyaz Saray: Dünya savaşını önlemeye çalışıyoruz


 

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin açıklamada bulunarak, ABD'nin küresel bir savaşı önleyici konumda durduğunu vurguladı. Psaki yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanabileceğine dair uyarıda bulunarak, "Rusya, büyük bir biyolojik ve kimyasal silah programına sahip ve aynı zamanda kapasiteleri var. Ayrıca Rusya'nın tarihte de bu tür kimyasal silahlar kullandığını biliyoruz. Ve tüm bu faktörlere bakarak, dünyaya Rusya'nın bu silahları kullanma geçmişine sahip olduklarını da hatırlatarak gözlerimizi açık tutmamız gerektiğini söylüyoruz" dedi.
Psaki, eğer Rusya'nın kimsyasal silah kullanmasi durumundanda ABD'nin Ukrayna`ya asker gönderip göndermeyeceği konusunda, "Başkan Biden'ın bu konudaki fikri değişmedi. ABD askerlerini Ukrayna'ya göndererek Rusya ile çatışmayacağız" dedi. Psaki, "Rusya tarafından kimyasal bir saldırı yok. Biz Rusya'nın sahip olduğunu bildiğimiz kapasitesi hakkında uyarıyoruz." dedi.

Ukrayna'ya insani yardım da dahil olmak üzere ABD'nin askeri ve güvenlik yardımı yaptığını belirten Psaki, "Bu çatışmaya doğrudan dahil olduk. Ukrayna'ya milyonlarca dolar ve güvenlik yardımı sağlıyoruz ve en büyük sağlayıcı biziz. Yaptırımlarımızla Rus ekonomisini ezdik. Ancak gerginliği daha fazla tırmandıracak adımlar atmaktan kaçınıyoruz. Uluslararası bir savaşa yol açmayacağız." şeklinde konuştu.

"Dünya savaşına yol açmayacağız"

Psaki yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermenin riskli olduğuna değinerek, "Bizim değerlendirmemiz bir dünya savaşını önleme çabamıza dayanıyor." dedi. Psaki, "bölgeye bir tanksavar göndermekle savaş uçağı göndermek arasında fark vardır" açıklamasında bulundu.

"Venezuela'dan petrol ithali görüşmelerin konusu değil"

ABD'nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile son dönemde yaptığı görüşmelerin merkezinde, Venezuela'da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarının Amerika'ya gönderilmesi olduğunu belirten Psaki, "Venezuela lideri ile görüşmelerimizin merkezinde, Amerikan vatandaşlarını evlerine yerleşmelerini sağlamak ilk önceliğimiz oldu. Venezuela, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biridir. Ancak şu anda ABD'nin Venezuela'dan petrol ithal etmesi görüşmelerin merkezinde değil." dedi.

"Türkiye ile görüşme uzun ve yapıcıydı"

Psaki, Ukrayna'daki savaş hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin yaklaşık 1 saat kadar sürdüğünü belirtirken, görüşmeyi "yapıcı" ve "uzun" olarak nitelendirdi. Psaki, Başkan Biden'ın Ukrayna'daki savaş hakkında Türkiye hükümetine barış için verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye ile Suriye arasında "Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İş Birliği Anlaşması" imzalandı
Türkiye ile Suriye arasında "Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İş Birliği Anlaşması" imzalandı
İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında can kaybı 47'ye yükseldi
İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında can kaybı 47'ye yükseldi
Hollanda, Hürmüz Boğazı'ndaki muhtemel mayın temizleme görevi için bölgeye bir fırkateyn gönderdi
Hollanda, Hürmüz Boğazı'ndaki muhtemel mayın temizleme görevi için bölgeye bir fırkateyn gönderdi
Almanya Başbakanı Merz: "AB bütçesi azaltılmalı"
Almanya Başbakanı Merz: "AB bütçesi azaltılmalı"
Son Haberler
Kayseri Talas'ta maç yayınına YKS molası
Kayseri Talas'ta maç yayınına YKS molası
Kayseri iki bakanı birden ağırladı
Kayseri iki bakanı birden ağırladı
Özgür Aras 14'üncü kitabını görkemli davetle tanıttı
Özgür Aras 14'üncü kitabını görkemli davetle tanıttı
Türkiye'nin Peynir Kültürü sergisi Bursa'da açıldı
Türkiye'nin Peynir Kültürü sergisi Bursa'da açıldı
Kepçe doğalgaz hattına zarar verdi: Facianın eşiğinden dönüldü
Kepçe doğalgaz hattına zarar verdi: Facianın eşiğinden dönüldü
Facebook da Putin'e karşı!
Facebook da Putin'e karşı!

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim