• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:50
İzmir Bornova'da arıcılığa güçlü destek
10:40
Antalya Muratpaşa turizmine uluslararası mercek
10:30
Ege ihracatında bahar coşkusu
10:05
Avukatlara reklam denetiminde yeni dönem... Takip Merkezi kuruluyor
09:55
Bursa'da kilolarca esrar ve skunk ele geçirildi
09:41
DBB'nin düzenleyeceği barış paneline CHP'li Özgür Özel, MHP'li Feti Yıldız da davet edildi
09:34
"Makyaj yaparken göz sağlığınızdan olmayın"
09:30
Pazaryeri'nin adı Türkiye'ye örnek oldu
09:20
Nefes borusuna yemek kaçan küçük kızı restoran çalışanı kurtardı
09:20
Kayserililere sahada KBB Trafik uygulaması tanıtımı
09:20
Kocaeli'de kar altında kamp keyfi tatsız bitecekti!
09:15
Bornova'da zabıta cezaları anında tebliğ ediliyor
09:13
Kut'ül Amare'nin 100'üncü yılı kutlandı
09:00
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
06:35
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
05:49
TFFHGD Kayseri Şubesi: "En ağır şekilde kınıyoruz"
04:05
Trump'tan İran'ın son teklifiyle ilgili açıklama: "Kabul edilebilir olacağını düşünemiyorum"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. BBP Genel Başkanı Destici: "Çiftçilik ve tarım özendirilmeli, gençleştirilmeli"
Siyaset
Yayınlanma: 03 Temmuz 2025 - 15:45
Güncelleme: 03 Temmuz 2025 - 17:07

BBP Genel Başkanı Destici: "Çiftçilik ve tarım özendirilmeli, gençleştirilmeli"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çiftçilik yapanların yaş ortalaması bugün 60'a dayanmış vaziyette. Gençlerin heveslendirilmesi, teşvik edilmesi gerekiyor" dedi.

Siyaset
03 Temmuz 2025 - 15:45
Güncelleme: 03 Temmuz 2025 - 17:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BBP Genel Başkanı Destici: "Çiftçilik ve tarım özendirilmeli, gençleştirilmeli"
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çiftçilik yapanların yaş ortalaması bugün 60'a dayanmış vaziyette. Gençlerin heveslendirilmesi, teşvik edilmesi gerekiyor" dedi.

Başkan Destici, memleketi Günyüzü ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. İlçenin ilk buğday hasadına katılım sağlayan Destici, çiftçilerle sohbet edip tarlada biçerdöver kullandı. Hasat döneminin çiftçiler ve üreticiler için hayırlı olmasını dileyen Başkan Destici, hem tarımla hem de terörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Taban fiyatın altına kesinlikle düşülmemesi lazım"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Toprak Mahsulleri Ofisimiz burada alım yapıyor. Şimdi bir taban fiyat açıklandı. Diyelim ki buğday için 13 bin 500 TL taban fiyat açıklandı. Taban fiyat deyince biz ne anlıyoruz? En düşük fiyat anlıyoruz ama bazı ofislerde, burada Günyüzü ilçesinde de var, taban fiyatın daha altında çiftçinin buğdayı alınıyor ya da alınmaya çalışılıyor. Tabii, Toprak Mahsulleri Ofisi taban fiyatın altına inince tüccar daha çok altına iniyor. Neticede burada kim zararlı çıkıyor? Esas emeğinin karşılığını almak isteyen çiftçimiz, üreticimiz burada zararlı çıkıyor. Zaten bin bir zahmetle ekiliyor. Yıl kötü gitti, kuraklık oldu, don oldu. Çiftçimizin tam bir desteğe ihtiyacı var. Onun için bence ne olursa olsun, yani ürün hangi şekilde olursa olsun; 'içinde süne, çavdar varmış' gibi bahanelerle taban fiyatın altına kesinlikle düşülmemesi lazım. Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanmış olan buğday ve çavdarda taban fiyatın altına kesinlikle düşülmemeli. Buğday ve arpa taban fiyatın üstünde alınmalıdır. Bunlarla ilgili de birtakım düzenlemeler yapılmalı ve çiftçinin tarımdaki hayatına devam edebilmesi için sadece zararının karşılanması değil, hayatını idame ettirebileceği bir desteğe de ihtiyacı da var. Bir sonraki ekim için de desteğe ihtiyaç var. Burada da devletimiz güçlüdür, imkanları vardır. Gıda, tarım ve hayvancılık bizim için vazgeçilmezdir" şeklinde konuştu.

"Çiftçilik ve tarım özendirilmeli, gençleştirilmeli"

Üretim yapılmasının önemini vurgulayan Başkan Destici, "Onun için burada bankalarımız, Tarım Kredi, Toprak Mahsülleri Ofisi, Et-Süt Kurumu ve ne kadar tarımla, gıdayla ilgili olan ne kadar kurum ve kuruluşumuz varsa kar, zarar hesabı yapılmaması lazım. Çünkü biz savaş dönemlerinde ve pandemide, salgın döneminde şunu gördük; gıdada kendinize yetecek kadar üretemiyorsanız paranız olsa bile bunu elde edemiyorsunuz, bunu alamıyorsunuz. Onun için çiftçinin, üreticinin desteklenmesi lazım. Bakın salgın dönemi Türkiye'de çiftçi sayısı 300 bin arttı ama sonra tekrar geriye doğru bir düşüş oldu. Çiftçilik yapanların yaş ortalaması bugün 60'a dayanmış vaziyette. Gençlerin heveslendirilmesi, teşvik edilmesi gerekiyor. Bunun için de gerekiyorsa çiftçiliğe yeni başlayacak çiftçilerimize ilk traktörü, belli bir arazinin tahsisi, hayvancılık yapacak olanlara ilk ahırı devlet tarafından, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından verilmeli. Çiftçilik ve tarım özendirilmeli, gençleştirilmeli" ifadelerini kullandı.

"Kasten orman yangını çıkaranların en ağır cezaları almaları gerektiğini düşünüyoruz"

Orman yangınlarına da değinen Başkan Destici, sözlerine şöyle devam etti:

"Yüzde 80'inden fazlasının insan hatasından kaynaklandığı çok açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bizim bunları önlememiz ve bitirmemiz lazım. Bu noktada da vatandaşlarımızın hepsinin büyük bir duyarlılık göstermesi lazım. Herkesin bu konuda duyarlı, hassas olması lazım. Bir de kasıtlı olarak çıkarılan yangınlar var. Bunlarla ilgili de en ağır cezaların, gerekiyorsa ağırlaştırılmış müebbet, tahliyesiz müebbet gibi cezalar devreye sokularak en ağır cezaları almaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu uygulamanın da derhal yasalaşması gerektiğini beklediğimiz de ifade etmek istiyorum."

"Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir"

Gazetecilerin kendisine yönelttiği soru üzerine terörle ilgili de konuşan Başkan Destici, "Biz elbette ki terörsüz Türkiye istiyoruz. Fakat terörün nasıl bitirileceği noktasında biz biraz farklı düşünüyoruz, ilkesel bir duruş sergiliyoruz. Bugüne kadarki 40 yıllık süre içindeki tecrübe bize şunu gösterdi ki müzakere edilerek, pazarlık edilerek terör bitirilemez. Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir. Çünkü daha önce birkaç kere bu müzakere, adına isterseniz çözüm süreci deyin, yaşandı. Dolayısıyla, BBP olarak bizim bu süreçle ilgili endişelerimiz ve kaygılarımız var. Şimdi hem PKK'nın üst düzey kadrosundan hem de onun siyasi sözcüsü DEM Partisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar da bunu teyit ediyor. En son DEM Partisi'nin Eş Genel Başkanı, 'İngiltere başta olmak üzere uluslararası ülkelerin burada devreye girmesini istiyoruz. Bu sürece tanıklık etmelerini, destek olmalarını istiyoruz' dedi. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Bu Türkiye'nin kendi iç meselesidir. Hiçbir uluslararası bu meselenin içinde, dışında, sağında, solunda olamaz" diye anlattı.


2025/07/bbp-genel-baskani-destici-quotciftcilik-ve-tarim-ozendirilmeli-genclestirilmeliquot.jpg
2025/07/bbp-genel-baskani-destici-quotciftcilik-ve-tarim-ozendirilmeli-genclestirilmeliquot_1.jpg
2025/07/bbp-genel-baskani-destici-quotciftcilik-ve-tarim-ozendirilmeli-genclestirilmeliquot_2.jpg
2025/07/bbp-genel-baskani-destici-quotciftcilik-ve-tarim-ozendirilmeli-genclestirilmeliquot_3.jpg
2025/07/bbp-genel-baskani-destici-quotciftcilik-ve-tarim-ozendirilmeli-genclestirilmeliquot_4.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DBB'nin düzenleyeceği barış paneline CHP'li Özgür Özel, MHP'li Feti Yıldız da davet edildi
DBB'nin düzenleyeceği barış paneline CHP'li Özgür Özel, MHP'li Feti Yıldız da davet edildi
TBB'de kriz oluşturan 'mektup' gerginliği sonrası Alemdar'dan sert eleştiri
TBB'de kriz oluşturan 'mektup' gerginliği sonrası Alemdar'dan sert eleştiri
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Doğu, Güneydoğu artık farklı bir noktaya gelmiş durumda"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Doğu, Güneydoğu artık farklı bir noktaya gelmiş durumda"
Bakan Ersoy Nazilli'de festival açılışına katıldı
Bakan Ersoy Nazilli'de festival açılışına katıldı
Son Haberler
Konya Karatay'da 48 ülkeden öğrenciler sanatla buluştu
Konya Karatay'da 48 ülkeden öğrenciler sanatla buluştu
İzmir Bornova'da arıcılığa güçlü destek
İzmir Bornova'da arıcılığa güçlü destek
Antalya Muratpaşa turizmine uluslararası mercek
Antalya Muratpaşa turizmine uluslararası mercek
Ege ihracatında bahar coşkusu
Ege ihracatında bahar coşkusu
Çılgın Sayısal'da 3 talihli ekstra 10 milyon TL kazandı
Çılgın Sayısal'da 3 talihli ekstra 10 milyon TL kazandı
Karaman'da elektrik akımına kapılan şahıs ölümden döndü
Karaman'da elektrik akımına kapılan şahıs ölümden döndü

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim