• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
01:45
CGTN: Dünya şu sorunun yanıtını arıyor: ÇKP'yi başarılı kılan nedir?
01:45
Cankurtaranın zamanında müdahalesi iki kişiyi kurtardı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Muhittin Böcek "Kybele" ödülünü aldı
Siyaset
Yayınlanma: 14 Mart 2025 - 11:15
Güncelleme: 14 Mart 2025 - 12:43

Başkan Muhittin Böcek "Kybele" ödülünü aldı

Türk-Alman dostluk köprüsünü güçlendiren çalışmaları nedeniyle, Türk Alman Dostluk Federasyonu tarafından Kybele ödülüne layık görülen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek düzenlenen törenle ödülünü aldı. Ödülü almaktan onur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek "Bu ödülün iki ülke arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine, ticari, turizm ve kültürel ilişkilerin pekişmesine katkı sağlamasını temenni

Siyaset
14 Mart 2025 - 11:15
Güncelleme: 14 Mart 2025 - 12:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Muhittin Böcek "Kybele" ödülünü aldı
Türk-Alman dostluk köprüsünü güçlendiren çalışmaları nedeniyle, Türk Alman Dostluk Federasyonu tarafından Kybele ödülüne layık görülen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek düzenlenen törenle ödülünü aldı. Ödülü almaktan onur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek "Bu ödülün iki ülke arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine, ticari, turizm ve kültürel ilişkilerin pekişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTF) tarafından her yıl geleneksel olarak Türkiye ile Almanya arasında spor, ekonomi, politika ve eğitim gibi çeşitli alanlarda başarılı çalışmalar gerçekleştiren kişilere verilen "Kybele" ödülünün sahibi bu yıl Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König oldu. Nürnberg Belediye Başkanlığı binasının tarihi toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine, siyasiler ve ekonomi dünyasından isimler katıldı. Nürnberg Belediyesi'nin tarihi toplantı salonunda gerçekleşen ödül töreninde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König'e ödülleri takdim edildi.

"Antalya özgür insanların yaşadığı bir şehirdir"

Ödülün, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine, ticari, turizm ve kültürel ilişkilerin pekişmesine katkı sağlamasını temenni ettiğini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, Antalya'nın barış ve özgürlüğün başkenti olduğunu söyledi. Başkan Böcek, "Nürnberg ile aramızdaki kardeş şehir ilişkimiz resmi bir protokolün ötesine geçmiş olup dostluğa, güvene ve ortak projelere dayalı güçlü bir işbirliğine dönüşmüştür. Antalya yılda 17 milyonu aşkın yabancı ziyaretçisiyle yurt dışından gelen turist sayısı bakımında Avrupa'da 3. sırada dünyada 4. sırada yer alan bir turizm şehridir. Diplomatik olarak çatışma içerisinde bulunan ülkelerin vatandaşları dahil dünyanın dört bir yanından gelerek aynı otellerde, aynı plajlarda barış içerisinde tatillerini yapmaktadırlar. Bu yönüyle Antalya'mız barışın, çağdaşlığın, özgürlüğün kısacası özgür insanların yaşadığı bir şehirdir. O nedenle tüm dünya liderlerinin diplomasi Formunda buluşma noktası Antalya'dır" dedi.

"Ödül kardeşliğimizi güçlendirecek"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir Nürnberg ile hayata geçirdiği çevre, gençlik ve spor projeleri ile sadece bugünleri değil, yarınları da şekillendirdiğini ifade eden Başkan Muhittin Böcek konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bu ödüle bizi layık gören Türk Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü kabul etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Kybele ödülü Antalya ve Nürnberg olarak uzun yıllara dayanan dostluğumuzun, güçlü işbirliğimizin ve paylaşılan ortak değerlerin bir simgesi olarak kardeşliğimizi daha da güçlendirecektir."

"İki şehir için büyük kazanç"

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Nürnberg ve Antalya kardeş şehir ilişkileri sayesinde farklı kültürler bir araya geliyor. Bu birliktelik, iki şehir için de büyük bir kazançtır" dedi. Türk Alman Dostluk Federasyon (DTF) Başkanı Cihan Sendan ise, Türk-Alman dostluğun tarihi geçmişine vurgu yaparak, bu dostluğun gelişerek sürmesini diledi.


2025/03/baskan-muhittin-bocek-quotkybelequot-odulunu-aldi.jpg
2025/03/baskan-muhittin-bocek-quotkybelequot-odulunu-aldi_1.jpg
2025/03/baskan-muhittin-bocek-quotkybelequot-odulunu-aldi_2.jpg
2025/03/baskan-muhittin-bocek-quotkybelequot-odulunu-aldi_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş'a atanan Kaymakam Kılıç için veda programı düzenlendi
Kahramanmaraş'a atanan Kaymakam Kılıç için veda programı düzenlendi
MHP Keşan'da Ahmet Kurnaz seçildi
MHP Keşan'da Ahmet Kurnaz seçildi
Başkan Sami Er: "Pütürge'deki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor"
Başkan Sami Er: "Pütürge'deki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor"
Başkan Şahin, Şırnak'ta verilen barış ve kardeşlik mesajına ortak oldu
Başkan Şahin, Şırnak'ta verilen barış ve kardeşlik mesajına ortak oldu
Son Haberler
Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yeni sezona hazır
Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yeni sezona hazır
Körfez Aqua'da 'Hatıra Mağazası' çok sevildi
Körfez Aqua'da 'Hatıra Mağazası' çok sevildi
CGTN: Dünya şu sorunun yanıtını arıyor: ÇKP'yi başarılı kılan nedir?
CGTN: Dünya şu sorunun yanıtını arıyor: ÇKP'yi başarılı...
Cankurtaranın zamanında müdahalesi iki kişiyi kurtardı
Cankurtaranın zamanında müdahalesi iki kişiyi kurtardı
Otomobilin çarptığı sürüdeki 12 küçükbaş hayvan telef oldu
Otomobilin çarptığı sürüdeki 12 küçükbaş hayvan telef oldu
Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi dünyanın en iyileri arasında
Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi dünyanın en iyileri arasında

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim