• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:10
Türkiye'de yağış ve fırtına alarmı!
07:15
Vali Çiçek'ten Kayserili gençlere yönelik 5 büyük proje⁠⁠⁠⁠⁠⁠
02:30
Afyonkarahisar'da kar tatili!
00:30
Malatya'da feci kaza: 3 ölü, 22 yaralı!
00:10
Şanlıurfa'da fırtına ve sağanak felaketi! 1 ölü, 40 yaralı!
00:10
Gaziantep genelinde büyük hasar!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. Bakan Koca: 45 gün içinde tamamladık!
TÜRKİYE
Yayınlanma: 01 Nisan 2021 - 20:37

Bakan Koca: 45 gün içinde tamamladık!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ile Dünya Sağlık Örgütü'nün medya brifingine katıldı. Dünyaya seslenen Bakan Koca, koronavirüsün sağlık çalışanları üzerindeki etkisi ve Türkiye'nin salgınla mücadelesini uluslararası kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca Bakan Koca, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanının 45 gün gibi kısa bir sürede aşılandığını ve yerli aşı üretim çalışmalarının hızla devam etmekte olduğunu belirtti.

TÜRKİYE
01 Nisan 2021 - 20:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Koca: 45 gün içinde tamamladık!
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bir yılı aşkın süredir hayatımızda Kovid-19 son yüz yıl içerisinde tüm dünyanın aynı anda mücadele ettiği salgındır.

Bu hastalık sadece sağlığa yönelik bir tehdit olmayıp hayatın tüm alanlarına etki iletmiştir. Salgının ilk günlerinden itibaren bütün ülkeler imkanlarının elverdiği ölçüde mücadeleye devam etmektedir.

Mücadele şekillerinde farklılıklar olsa da tüm dünya kolektif olarak sağlık çalışanlarının hayatlarımızdaki önemi konusunda güçlü bir düşünceye sahip olmuştur.

"BU DÖNEMİN KAHRAMANLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR"

İnsanların kitlesel olarak korku içinde güven arayışında olduğun bu dönemin kahramanları sağlık çalışanlarıdır. Ortaya çıkmakta olan yeni etiğin arka planında bir faktör daha var. Sağlık hizmeti salgın öncesine dek bireyle sağlık çalışanı arasında bir ilişkiydi.

Toplumların sağlık çalışanlarını daha üstün bir konuma yerleştirmek için istekli olduğunu belirtmek gerekiyor. Karar vericilerin sağlık çalışanları için yapacakları toplumun isteğidir.

Türkiye'nin salgına karşı verdiği mücadele hem yurttaşlarımız hem de dünya tarafından iyi bilinmektedir. Sürece şekil veren gücü içinde yetkin, özverili, dahası kendini bu yıkıcı hastalığın önünü kesmeyi adamış insanlardan almaktayız.


Büyük tecrübelerle bilinmektedir ki sağlık çalışanları mesleklerinin doğası gereği gözlerini karartarak en ön safa atılır. Onlar bu görevi ifa ederken toplumun geri kalanına ve karar vericilere önemli sorumluluklar düşmektedir.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNEMİ VE AŞILANMASI

Koruyucu ekipman tedariki, sosyal ve ekonomik destek sağlanması gibi konular bizim çalışmalarımızdaki başlıkların da sadece bir kısmı oldu. Yeni istihdamlarla mevcut sağlık çalışanlarımızın yükünün hafifletilmesi ise öncelikli uygulamalarımız arasında yer aldı. Yeni istihdamlarla mevcut sağlık çalışanlarımızın yükünün hafifletilmesi ise öncelikli uygulamalarımız arasında yer aldı. Bunların hiçbiri gösterilen fedakarlığın karşılığı değildir.

Toplumlar böyle onurlandırmaları artık ödev biliyor. 2021 yılının Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı ilan edilmesinin başından beri güçlü bir savunucusu olmamızın nedeni de budur. Değerli Genel Direktör geçtiğimiz günlerde önemli bir paylaşımda bulundu. Sağlık çalışanlarının dünyayı kurtardığını, şimdi dünyanın görevinin sağlık çalışanları korumak olduğunu belirtti.

Tüm dünyadaki sağlık çalışanlarının en kısa süre içerisinde aşılanması gerektiğinin altını önemle çizdi. Bu çağrıya bütün kalbimle katılıyorum. Aynı anlayışla Türkiye olarak yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımızın aşılanmasını 45 gün gibi kısa bir süre içerisinde tamamlamış bulunmaktayız. Her ne kadar şu anda aşı üreten ülkeler arasında yer almasak da temin ettiğimiz aşıların sağlık çalışanları için kullanılması için diğer ülkelerle paylaştığımızı da belirtmek isterim.

"TÜRKİYE'NİN YERLİ AŞI ÜRETİM ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM ETMEKTE"


Üzerimize düşen bir başka görev de aşıya sağlık çalışanlarının erişiminin güçlü bir savunuculuğunu yapmaktır. Türkiye olarak aşı sorunu yaşayan ülkelerle diplomatik köprüler kurarak kolaylaştırıcı rolü üstlendiğimizi ifade etmeliyim. Sayın Genel Direktör, şunu da vurgulamak isterim ki, Türkiye'nin yerli aşı üretim çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyorum. Aşı üreticisi ülkelere tarafınızdan yapılan çağrı bu gelişmeyle birlikte karşılık bulacaktır.

2021'in bir günü değil, 2021 günü sağlık çalışanlarına adanmıştır. Yıl boyunca bu kapsamda birçok etkinlik gerçekleştirilecek. BM başta olmak üzere uluslararası platformlarda fikir, proje ve etkinliklerle sürecin savunucusu ve bir yürütücüsü olmaya devam edeceğiz. Türkiye ile birlikte dünya toplumlarının minnet duygularını harekete geçireceğiz. Sağlık çalışanlarının saygınlığını insanlık vicdanında etik sorumluluk gereği daha da yüceltmeye çalışacağız. Bu destanın insanlık ortak dilinde kalbin sesiyle yazılmaya ihtiyacı var. Salgına karşı verilen savaş da üniformalar içinde veriliyor. Bu üniformalar en büyük sevgiyi uyandıran üniformalardır. İçinde bulunduğumuz zaman dilimi tarihin şimdi yazılması, anıtları, daha sürerken dikilmesi gereken zamanlardır.

Bu amaçla, sadece bir başlangıç olarak, DSÖ ile birlikte sağlık çalışanlarına adanmış anıt görevi de görecek dijital bir platform kurma hazırlığındayız. Değerli dostum Tedros, bu platformda sizin de şahsi desteklerinizi bekliyorum.


 
Konuşmamı bitirirken tüm dünyadaki sağlık çalışanlarına da şu mesajı vermek istiyorum: Sizler tüm insanlığın aynı anda aynı sebeple şükran duyduğu insanlarsınız. İnsanlık bu duygusunu ifade etmenin en güzel yolunu bulacaktır.

YERLİ AŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

Önümüzdeki ağustos, eylül gibi, yaz dönemi ilk aşımızın biteceğine, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum. DSÖ tarafından kaydı tutulan aşılar listesinde 18 aşımız var
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Türkiye'de yağış ve fırtına alarmı!
Türkiye'de yağış ve fırtına alarmı!
Vali Çiçek'ten Kayserili gençlere yönelik 5 büyük proje⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Vali Çiçek'ten Kayserili gençlere yönelik 5 büyük proje⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Afyonkarahisar'da kar tatili!
Afyonkarahisar'da kar tatili!
Avrupa'nın şampiyon kızlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik
Avrupa'nın şampiyon kızlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan...
Keşan'da hakeme yumruk maçı yarıda bıraktı!
Keşan'da hakeme yumruk maçı yarıda bıraktı!
Yenişehir'e 2 yılda 120 milyonluk yatırım yapıldı
Yenişehir'e 2 yılda 120 milyonluk yatırım yapıldı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim