• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:40
Sıcaklıklar yükseliyor! İşte 11 Eylül Cuma hava durumu
07:40
Kayseri Talas'ta tarımda öncü adım
06:40
AK Parti Kayseri dinamiklerinden Ankara çıkarması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. "Artık kısıtlama yok çünkü aşı var"
TÜRKİYE
Yayınlanma: 14 Ekim 2021 - 09:37

"Artık kısıtlama yok çünkü aşı var"

Bilim Kurulu bir kez daha koronavirüs ile mücadelede son gelişmeleri görüşmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Bakan Koca "Artık kısıtlama yok çünkü aşı var" dedi.

TÜRKİYE
14 Ekim 2021 - 09:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İşte yapılan açıklama:

Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, ası olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşi olmadan bu mümkün değil. Asi olan vatandaşlarımız kendileri aşi olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımini kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluğuna tüm aşı olmuş vatandaşlarımızı davet ediyorum. Çok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiş olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarini rica ediyorum.

Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, gençler üzerindeki ektisi, așı programımız ve yerli aşımız Turkovac'in güncel durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Son günlerde vaka sayılarında bir siçrama yaşanmamasına rağmen her yeni gün küçük artışlarla salgin tehdidini devam ettirmektedir. Bu gidişat sadece yeni vaka sayılarına değil kayıplarımıza da yansımaktadır. Ozellikle aşı olmamış ya da aşisi tamamlanmamış nüfusta vaka sayılan artış göstermekte ve bu durumdaki vatandaşlarımız hastanede tedavi görmeye ve yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Ek hastalığı olan büyüklerimiz de ağır şekilde etkilenmeye devam etmektedir. Okullarda hareketliliğin başlaması ile birlikte vakaların yaş ortalaması düşmeye başlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladılar ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşi olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. gücümüzdür. Turkovac aşımızın diğer aşılar üzerine hatırlatma dozu olarak uygulandığı bir faz 3 çalışması devam etmektedir. Bu çalışma tamamlandığında acil kullanım için onaylanabilecek ve yaygın kullanım için seri üretime geçilerek kendi aşımız devreye girecektir. Kendi aşımızın kullanılması için iki doz aşısını olmuş sağlıklı kişilerin Turkovac aşi hatırlatma dozu uygulaması çalışmasına katılmasına ihtiyaç var. Kendi aşımızın ortaya çıkmasında ben de varim diyen tüm gönüllülerimizi çalışmaya katılmaya davet ediyorum. Kendi gücümüzü ele almazsak dışa bağımlı kalacağımız gerçeğini akıllarımızdan çıkarmayalım. Aşımıza sahip çıkarak bir an önce devreye girmesini temin edelim. Yerli aşımızı ürettiğimizde ihtiyaç sahiplerine aşı ulaştıracak bir ülke olacağız. Aksi halde ise aşıya ihtiyaç duyan ülke olarak kalacağız. Yerli aşımıza destek verin.

Artik kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşi olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşi olmadan bu mümkün değil. Aşi olan vatandaşlarımız kendileri aşı olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımını kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluğuna tüm aşi olmuş vatandaslarımızı davet ediyorum. Cok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiş olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum.

Aşi programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Asıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşi olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öğrencilerimizi acilen aşi olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.

Hepinizi, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

# sağlık bakanlığı# fahrettin koca# koronavirüs bilim kurulu toplantısı# koronavirüs# covid-19# pandemi# açıklama
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Kayseri Kocasinan'da şehrin geleceğine yol açılıyor
Kayseri Kocasinan'da şehrin geleceğine yol açılıyor
Sıcaklıklar yükseliyor! İşte 11 Eylül Cuma hava durumu
Sıcaklıklar yükseliyor! İşte 11 Eylül Cuma hava durumu
Kayseri Talas'ta tarımda öncü adım
Kayseri Talas'ta tarımda öncü adım
AK Parti Kayseri dinamiklerinden Ankara çıkarması
AK Parti Kayseri dinamiklerinden Ankara çıkarması
Samsun'da sondaj sırasında gaz kaçağı: Ekipler önlem aldı
Samsun'da sondaj sırasında gaz kaçağı: Ekipler önlem aldı
Japonya'da Temsilciler Meclisi feshedildi
Japonya'da Temsilciler Meclisi feshedildi

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim