• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:50
İki yeni Ulusal Meslek Standardı yürürlüğe girdi... Gençlik çalışanlığına resmî statü
09:20
Kayseri itfaiyesinden üst düzey mesai
09:20
Mustafa Palancıoğlu Gesililerle buluştu
08:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne heyetini kafeteryada kabul etti
08:25
Doğu Akdeniz ve Anadolu için sel ve heyelan uyarısı
07:25
Memduh Büyükkılıç KAYSO toplantısına katıldı
03:18
Brezilya, Dünya Kupası'na beraberlikle başladı
03:01
İçişleri Bakanı Çiftçi'den şehit olan polis için taziye mesajı
00:16
Sınava gireceği okulu karıştıran öğrenciyi motosikletli polisler yetiştirdi
00:05
2026 FIFA Dünya Kupası: Katar: 1 - İsviçre: 1
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Arazi yatırımında doğru bilinen yanlışlar
EKONOMİ
Yayınlanma: 01 Kasım 2024 - 09:56
Güncelleme: 01 Kasım 2024 - 11:15

Arazi yatırımında doğru bilinen yanlışlar

Uzmanlar arazi yatırımı yaparken uyguna arazi almak yerine talep gören bölgelerden arazi satın alanların bu yıl daha çok kazandıklarını söyledi. Arazi yatırım danışmanı Mehmet Çakır arazi yatırımı yaparken doğru bilinen yanlışları anlattı.

EKONOMİ
01 Kasım 2024 - 09:56
Güncelleme: 01 Kasım 2024 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arazi yatırımında doğru bilinen yanlışlar
Uzmanlar arazi yatırımı yaparken uyguna arazi almak yerine talep gören bölgelerden arazi satın alanların bu yıl daha çok kazandıklarını söyledi. Arazi yatırım danışmanı Mehmet Çakır arazi yatırımı yaparken doğru bilinen yanlışları anlattı.

31 milyonu aşkın aktif çalışan, 15 milyon 800 bin emeklinin bulunduğu Türkiye'de milyonlarca kişi, dişinden tırnağından arttırdıkları birikimlerini altın, gümüş, döviz, gayrimenkul, taşıt, arazi gibi yatırım enstrümanlarında tutup kazanç sağlamaya çalışıyor.

Her yatırımın kendi özelinde püf noktalarının olduğuna dikkat çeken uzmanlar; arazi yatırımında da doğru bilinen yanlışları anlattı. Uyguna arazi almak yerine talep gören yerlerden arazi satın alanların kazandığını ifade eden Arazi Yatırım Danışmanı Mehmet Çakır, "Arazi alırken doğru bilinen en büyük hata 'arazi ne uygundur ne de pahalı', arazide iyi yada kötüyü belirleyeceksek, talep olan ve olmayan bölge olarak kümeleştirilmeli. Çoğu kişi bir imar geldiğinde yada imar revize edildiğinde araziden para kazanacağını düşünür. Bu da çok yanlıştır. Hiç bir imar yada plan gelmese bile talep yoğunluğu da arazinin fiyatını arttırır. Dolayısıyla uyguna arazi aramak yerine talep edilen yerlerden yer almanın bir çok yatırımcıya daha çok kazandırdığına yıllardır tanıklık ediyoruz" dedi.

"Araziye yatırım yapmanın tam zamanı"

Şu an arazi almanın tam zamanı olduğunu aktaran Çakır, "Piyasaların dengesizliği bir çok ürünün fiyat artışını zayıflatıyor. Şu an arazi tercih eden yatırımcıların 5-6 ay öncesinin fiyatları ile bile yer sahibi olmaları mümkün. Dolayısıyla fırsat noktasında yatırımcıların arazi almaları kazanç sağlayacaktır" diye konuştu.

Çakır sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yıllardır emlak ve ekonomi ile ilgili tecrübe ettiğimiz bir husus var. "Para piyasa iyiyken kazanılır, servet piyasa kötüyken yapılır" Ben buna çok inanırım. Arazi tapusu alan bir çok yatırımcının faiz indirimi ile birlikte kredilerin açılmasının ardından elindeki arazilerde talep oranın artmasına bağlı değer kazanacak. Şu an piyasalardaki dengesizlik fiyatları tutuyor olsa da 5-6 ay öncesinin fiyatlarıyla şu an arazi sahibi olabiliyorken yatırımcıların bu fırsatı iyi kullanmaları gerektiğini düşünüyorum."

Arazi yatırımının 2024 yılında çok ciddi yatırımcı çekmesine rağmen vatandaşlar tarafından halen bir ürün olarak görülmediğini sözlerine ekleyen Çakır, "Arazi üretimi olmayan bir üründür dolayısıyla bu şekilde talep edilmesi bir çok yatırımcıya para kazandırır. Arazi 2024 yılında çok ciddi yatırımcı çeken yatırım aracı olmayı başarsa da vatandaşımız araziyi bir ürün olarak halen kabul edemedi. "Araba gibi ev gibi dükkan gibi yatırım araçlarına ürün diyebiliyorken araziye ürün gözüyle bakamadığı için arazideki fırsat kazançlarını da hissedemiyor ve göremiyor. Arazi ev gibi araba gibi dükkan gibi bir üründür. Bunu anlayabilenler bu yıl çok iyi kazançlar elde ettiler. "Toprak dededen kalır" anlayışının yanlış olduğunu anlayan yatırımcılar araziye bu yıl ciddi anlamda ilgi gösterdi. Dolayısıyla 2025'te de bu ilginin artacağını düşünüyoruz. Tüm yatırımcıların gücü nispetinde 1 karışta olsa bir arazi tapusunun olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ondan bir tane daha yok. Üretimi olmayan bir ürünün sahibi olmak vatandaşlarımızın geleceğine ışık tutacaktır. Kendini toplayan bir ekonomik yapımız var. Bu nedenle önümüzdeki yılın daha iyi olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın küçük birikimleriyle nüfus artışı potansiyeli olan illere, ilçelere, köylere yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.


2024/11/arazi-yatiriminda-dogru-bilinen-yanlislar.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Memduh Büyükkılıç KAYSO toplantısına katıldı
Memduh Büyükkılıç KAYSO toplantısına katıldı
Şanlıurfa'da tarihi geçmiş ürünlere geçit yok
Şanlıurfa'da tarihi geçmiş ürünlere geçit yok
Erzurum protokolünden Aşkale Çimento'ya ziyaret
Erzurum protokolünden Aşkale Çimento'ya ziyaret
Tek Market ağı büyüyor, 7'nci şube Saray'da açıldı
Tek Market ağı büyüyor, 7'nci şube Saray'da açıldı
Son Haberler
İzmir Bornova'da dostluk kazandı
İzmir Bornova'da dostluk kazandı
İki yeni Ulusal Meslek Standardı yürürlüğe girdi... Gençlik çalışanlığına resmî statü
İki yeni Ulusal Meslek Standardı yürürlüğe girdi... Gençlik çalışanlığına...
Kocaeli Milli İrade'de tek ses, tek yürek oldu
Kocaeli Milli İrade'de tek ses, tek yürek oldu
Kayseri'de üniversite öğrencilerine tarım eğitimi
Kayseri'de üniversite öğrencilerine tarım eğitimi
Bizim Çocuklar dünya sahnesine mağlubiyetle başladı
Bizim Çocuklar dünya sahnesine mağlubiyetle başladı
ASKON'dan Palandöken Ekonomik Formu
ASKON'dan Palandöken Ekonomik Formu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim