• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:25
İstanbul Havalimanı'ndan tarihi rekor... 1 günde 1.730 uçuş
10:10
ASELSAN'dan 845 milyon dolarlık dev anlaşma
10:05
Çinli markaların Türkiye yükselişi sürüyor... Rekabetin anahtarı artık fiyat değil
10:00
İzmir Büyükşehir'den sağlığa ikinci gönüllü merkez
09:45
Bursalı FIAT Doblo 2026'nın üçüncü çeyreğinde yollarda
09:40
Ticaret'ten '863 milyon TL ceza' iddialarına yalanlama
09:38
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda uçuş rekoru kırıldı
09:34
57 yıllık tecrübeden koyunculuğa başlayacaklara önemli öneriler
09:27
Serbest piyasada döviz fiyatları
09:20
Memduh Büyükkılıç bayram sevincini şehrin dört bir yanında yaşadı
09:16
Bayburt'un Çayıryolu köyü Celali isyanlarında Osmanlı karargâhıydı
09:12
İşte Erzurum'da ilk çeyrekte inşaat izinleri
09:09
Başkan Sekmen'den Narman 'de inceleme yaptı
09:05
Kayseri Kent Ekmek Fabrikası'ndan 100 binlik üretim
09:05
Hayırsever iş insanı Yılmaz Ünlü'den Zehra anneye anlamlı ziyaret
08:55
Bakan Çiftçi'den 15 Temmuz'un kahramanlarına ziyaret
08:50
Bakan Uraloğlu: Amik Ovası'na ulaşım 1 saatten 5 dakikaya düşecek!
08:05
İstanbul'da bayram tatili sonrası sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu
08:05
Haziran'da sıcaklık artıyor, sağanak devam ediyor
07:35
Kayseri Büyükşehir'de gece mesaisi
07:05
Kayseri Büyükşehir'den Ulu Çınarlara anlamlı bayram ziyareti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. ALJ Türkiye, İzmir'de 312 bin fidanı toprakla buluşturdu
Gündem
Yayınlanma: 27 Kasım 2025 - 16:35
Güncelleme: 27 Kasım 2025 - 18:00

ALJ Türkiye, İzmir'de 312 bin fidanı toprakla buluşturdu

ALJ Türkiye'nin, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği Ağaçlandırma Seferberliği'nin ilk büyük adımı bugün İzmir'de atıldı. Dikilmesi planlanan yaklaşık 1.4 milyon fidanın ilk aşaması olarak Buca'da 312 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Gündem
27 Kasım 2025 - 16:35
Güncelleme: 27 Kasım 2025 - 18:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ALJ Türkiye, İzmir'de 312 bin fidanı toprakla buluşturdu
ALJ Türkiye'nin, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği Ağaçlandırma Seferberliği'nin ilk büyük adımı bugün İzmir'de atıldı. Dikilmesi planlanan yaklaşık 1.4 milyon fidanın ilk aşaması olarak Buca'da 312 bin fidan toprakla buluşturuldu.

ALJ Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt'un ev sahipliğinde Buca'nın Yıldızlar Mahallesi'nde düzenlenen etkinlik panelle başladı. Panelde projeye destek veren Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Turan, Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, Reysaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Egemen Döven ve Oyuncu Burcu Biricik de konuşmacı olarak yer alırken, etkinliğe Özge Özacar ile Ümit Erdim de katıldı. Yaklaşık 1 saat süren panelin ardından katılımcılar ilk fidanların dikileceği alana geçerek dikim çalışmalarına başladı. Fidan dikiminde 65 öğrenci de katılımcılara eşlik etti. Bölgeye toplamda 312 bin fidan dikileceği ifade edildi.

Satılan her 1 araç için 10 fidan dikiliyor

Türkiye'de Toyota, Lexus ve BYD markalarının distribütörlüğünü yürüten ALJ Türkiye, ülke çapında ağustos ayında başlattığı "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında "Satılan her 1 araç için 10 fidan" kampanyası ses getirdi. Destekçiler ve araç satışlarıyla birlikte kasım ayı itibarıyla 310 bini aşan fidan dikim seviyesine ulaştı.

Yangın sonrası zarar gören 185 hektarlık alan yeniden hayat buluyor

2024 yazında yangınla zarar gören Buca'daki 185 hektarlık alan, bilimsel temelli bir ağaçlandırma planıyla yeniden doğaya kazandırılıyor. Seferberlik kapsamında dikilen türler, mavi servi, kara servi ve kızılçam gibi bölgeye uygun ve yangına dayanıklı ağaçlardan seçildi.

ALJ Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Çok heyecanlıyız. Geçtiğimiz ağustos ayının sonunda başlattığımız ağaçlandırma seferberliği kampanyamız vardı. Satacağımız her bir araç için 10 ağaç fidanı dikeceğimizi söylemiştik. Eylül dikim döneminde 310 bin ağaca ulaştık. Bugün ilk dikim zamanı geldi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Önümüzdeki her 6 aylık dikim döneminde yaklaşık olarak hedefimiz 650 bin fidan dikerek yılda 1 milyon ağaca ulaşmak. Bu bir yıllık seferberlik değil, bunun devamlı olmasını istiyoruz. Başka firmalara, sektörlere de ilham vermesini istiyoruz. Burcu Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Kampanyamızın elçisi oldu. Bize büyük destek veriyorlar." şeklinde konuştu.

Seferberlik fikrinin orman yangınlarının giderek artması sonrası ortaya çıktığını kaydeden Bozkurt, "Fikir çok zor değil aslında. Baktığınızda son yıllarda tüm dünyanın derdi, ülkemizin de derdi iklim değişiklikleri nedeniyle orman yangınlarında artış yaşanıyor. Her yaz sadece ülkemizde değil dünyada da aynı yangınlar yaşanıyor. Geçtiğimiz yaz çok büyük orman alanlarımızı kaybettik. Bu işin yapılması gerekiyordu, zorunluydu. Dediğim gibi bunun böyle bir seferberliğe dönüşmesi gerekiyordu. Bir araya geldiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu, birlikte neleri başardığımızı görüyoruz. Geç bile kalındığını düşünüyorum. Barajlarımızda yoğunluk oranları çok düşük seviyelerde. Biz bu bölgede daha fazla yeşile ihtiyaç olduğunu düşündük. Onun için sadece ormanlık alanlarda, açık alanlarda değil kent ormanlarıyla şehir merkezlerine bu yeşillendirme çalışmalarını taşımak gerekiyor bunun için de ilgili kurumlarla iletişim halindeyiz. Tüm Türkiye genelinde hem kentlerimizde hem açık alanlarımızda daha fazla ağaçlandırma yapılmasını istiyoruz." dedi.

Burcu Biricik seferberliğin kampanya elçisi oldu

Toplumsal duyarlılığıyla tanınan ünlü oyuncu Burcu Biricik, projenin kampanya elçisi olarak seferberliğin ilk gününden itibaren destek verirken, kampanya elçisi olarak sahada fidan dikimine de katıldı. Toplumun her kesimine ulaşarak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Burcu Biricik, "Yani böyle bir şey için herhalde kim olsa benim yerimde seve seve katılırdı. Çünkü içeride de aslında onu söyledim yani seminerde bu kadar yangın çıkarken ciğerimiz bu kadar yanarken içsel olarak hiçbir şey yapamazken şu an Ali Haydar Bey'in önder olduğu bir ağaçlandırma seferberliği ilanı yapıldı. Bir seferberlik olması gibi iyi niyetle ortaya çıkan bir proje. Bir vatandaş olarak, bir anne olarak bu zaten benim görevimdi." diye konuştu.


2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_1.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_2.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_3.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_4.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_5.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_6.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_7.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_8.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_9.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_10.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_11.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_12.jpg
2025/11/alj-turkiye-izmir39de-312-bin-fidani-toprakla-bulusturdu_13.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Havalimanı'ndan tarihi rekor... 1 günde 1.730 uçuş
İstanbul Havalimanı'ndan tarihi rekor... 1 günde 1.730 uçuş
Başkan Akaydın'dan 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü mesajı
Başkan Akaydın'dan 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü mesajı
Davarlı Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı
Davarlı Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı
Savaştan kaçtı, milli takım hayaline kulaç atıyor
Savaştan kaçtı, milli takım hayaline kulaç atıyor
Son Haberler
İstanbul Havalimanı'ndan tarihi rekor... 1 günde 1.730 uçuş
İstanbul Havalimanı'ndan tarihi rekor... 1 günde 1.730 uçuş
Mersin Büyükşehir'den Tarsus'a modern spor tesisi
Mersin Büyükşehir'den Tarsus'a modern spor tesisi
İzmir'de katılımcı tasarım anlayışı yaygınlaşıyor
İzmir'de katılımcı tasarım anlayışı yaygınlaşıyor
ASELSAN'dan 845 milyon dolarlık dev anlaşma
ASELSAN'dan 845 milyon dolarlık dev anlaşma
Çinli markaların Türkiye yükselişi sürüyor... Rekabetin anahtarı artık fiyat değil
Çinli markaların Türkiye yükselişi sürüyor... Rekabetin anahtarı...
Başkan Tugay Beydağ'da kestane üreticileriyle buluştu
Başkan Tugay Beydağ'da kestane üreticileriyle buluştu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim