• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:15
3 bakanlığa yeni müdürlük! Resmi Gazete'de yayımlandı
09:05
Altın, yatırımcılarını üzdü
09:00
Hakkari'de 1 askerimiz şehit oldu
08:45
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! Birçok bölgede gök gürültülü sağanak bekleniyor
06:08
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'nin Anayasa Mahkemesi'ne girişinde arbede yaşandı
05:02
Tutuklanan Başkan Doğan'dan mesaj
00:42
Kırıkhan'da çok amaçlı salonda Cumhuriyet Bayramı kutlandı
00:16
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı Wadephul ile görüştü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Adana'da depreme hazırlık tam gaz
Yaşam
Yayınlanma: 23 Kasım 2024 - 14:20

Adana'da depreme hazırlık tam gaz

Adna Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Adana’da Fay Hatları ve Deprem Sahadan Salona” bilgilendirme toplantısında, Prof. Dr. Süleyman Pampal, sahada fay hatları ile ilgili yaptığı çalışmaların sonuçlarını sıcağı sıcağına kamuoyu ile paylaştı, Adana’nın deprem fay hattı haritasıyla ilgili bilgi verdi.

Yaşam
23 Kasım 2024 - 14:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana'da depreme hazırlık tam gaz

Adna Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Adana'da Fay Hatları ve Deprem Sahadan Salona" bilgilendirme toplantısında, Prof. Dr. Süleyman Pampal, sahada fay hatları ile ilgili yaptığı çalışmaların sonuçlarını sıcağı sıcağına kamuoyu ile paylaştı, Adana'nın deprem fay hattı haritasıyla ilgili bilgi verdi.

ADANA (İGFA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da deprem riskinin daima var olduğunu belirterek, deprem felaketi nedeniyle yaşanan acıların unutulmaması gerektiğini söyledi, hazırlıklı olunması için gereken çalışmaların yapılmasının önemine değindi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Adana'da Fay Hatları ve Deprem Sahadan Salona" bilgilendirme toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Adana ve çevre ilçelerinde gerçekleştirdiği deprem risk analizini ve fay hatları bilgisini Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı ile kamuoyuna aktardı. Başkan Zeydan Karalar açılış konuşmasında, deprem ülkesinde yaşadığımız gerçeğini hatırlatarak, "Ülke olarak kolay unutuyoruz. Deprem ve afetler dünyamızın büyük bir sorunu. Bunlara hazırlıklı olmak ve tedbir almak işimiz olmalı. Deprem gerçeğini asla unutmamalıyız" dedi. 

14 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İŞ BİRLİĞİ VE DAYANIŞMA

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Stratejik Eylem Planı'nın üç temel ayağından birinin "Güvenli Adana" olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: "Depremle ilgili sürekli teyakkuzda olmamız gerekiyor. 6 Şubat Depreminin ikinci yıldönümü yaklaşırken, tüm Adana'yı mikro ölçüde inceliyoruz ve riskli alanları belirleyerek ona göre tedbir alacağız. 14 Büyükşehir Belediyesi olarak afetlerle ilgili dayanışmamız ve toplantılarımız sürüyor. Belediyelerimizin envanterleri ve arama kurtarma ekiplerinin niteliğini bilmek önemli. Olası bir afette kim kime ne ölçüde yardım edebilir diye bir araya geldik. Böylece Afet Koordinasyon Merkezi'mizi oluşturduğumuzda hangi nokta zarar görmüşse, oraya hangi ekibinin gideceğini anında söyleyebileceğiz."

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç halinde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunması için deprem tırı sipariş ettiklerini de kaydeden Başkan Zeydan Karalar, mikro ölçekli zemin etütleri ve mikro bölgeleme çalışmaları gibi son derece önemli girişimleri başlattıklarını anlattı. Başkan Zeydan Karalar, deprem anında vatandaşların yoğun şekilde trafiğe çıktığını, bu durumun arama kurtarma ekiplerinin, ambulansların sorunlu noktalara ulaşmasını geciktirdiğini ifade ederek, vatandaşların toplanma alanlarına yönelmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Zeydan Karalar, "İnşallah olmaz ama yaşandığı anda kurallara uymak ve hazırlıklı olmak çok önemli" diye konuştu.

ADANA'DA MEYDANA GELEBİLECEK DEPREMİN BÜYÜKLÜGÜ MAKSİMUM 6 BUÇUK…

Prof. Dr. Pampal, Adana ve çevresindeki fay hatlarıyla ilgili sahada yaptığı çalışmaların sonuçlarını paylaştı. Başkan Zeydan Karalar'a, deprem gerçeğiyle ilgili gösterdiği hassasiyet ve bu konuda bilime verdiği önem nedeniyle teşekkür eden Prof. Pampal, depremin ülkenin çok önemli bir problemi olduğunu ve bir an önce bilimin gösterdiği yolda ilerlenmesi gerektiğini, en azından bundan sonra daha bilinçli olunması gerektiğini kaydetti. Adana'nın Kahramanmaraş depremlerinden etkilendiğini ve o bölgede olabilecek başka depremlerden de etkilenme olasılığı bulunduğunu vurgulayan Prof. Pampal şöyle devam etti: "Adana sınırları içindeki fayları inceliyoruz. Adana'daki fay hatlarından kaynaklanabilecek depremlerin büyüklüğü maksimum 6 buçuktur. İnsanlarımız zaman zaman deprem riskini unutuyor. Toplum bu konuda bilinçli olmalı ve tedbir alınmalı. Adana'nın kuzeyinde zemin sağlam ama yerleşkenin büyük kısmında zemin alüvyon. Tüm bunlar göz önüne alınarak hareket edilmeli. Savrun fayının aktif bir fay değil."

Deprem oluşturabilecek fay hatlarıyla ilgili riskin en aza indirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlatan Prof. Pampal, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı mikro bölgeleme çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Prof. Pampal sözlerini şöyle sonlandırdı: "Büyükşehir Belediyemizle gerekli çalışmaları yapıyoruz, el birliğiyle Adana'yı depreme dayanıklı hale getireceğiz."


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye ne kadar kahve tüketiyor?
Türkiye ne kadar kahve tüketiyor?
Cumhuriyet coşkusu gökyüzünü aydınlattı
Cumhuriyet coşkusu gökyüzünü aydınlattı
Gerçeği aratmayan tatbikat! Depremi yaşadılar
Gerçeği aratmayan tatbikat! Depremi yaşadılar
Efsane oyuncu Altın Portakal'da ayakta alkışlandı
Efsane oyuncu Altın Portakal'da ayakta alkışlandı
Son Haberler
Karmen Aksoy Eczacıbaşı Peron İstanbul'da
Karmen Aksoy Eczacıbaşı Peron İstanbul'da
Türkiye ne kadar kahve tüketiyor?
Türkiye ne kadar kahve tüketiyor?
Cumhuriyet coşkusu gökyüzünü aydınlattı
Cumhuriyet coşkusu gökyüzünü aydınlattı
Başkan Serkan Acar'dan Aliağa Petkimspor'a ziyaret
Başkan Serkan Acar'dan Aliağa Petkimspor'a ziyaret
Gerçeği aratmayan tatbikat! Depremi yaşadılar
Gerçeği aratmayan tatbikat! Depremi yaşadılar
13 yaşında roman yazdı, gelirini eğitiminde kullanacak
13 yaşında roman yazdı, gelirini eğitiminde kullanacak

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim