• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:55
2030 FIFA Dünya Kupası Egeli demir ve doğal taş ihracatçılarına yeni kapılar açacak
10:55
Gençler üretiyor, tarım güçleniyor
10:45
CHP'de kongre startı veriliyor
10:40
Hamza Dağ'dan Başkan Yıldız'a ziyaret
10:40
Anket şirketlerine güven azaldı mı? Sahada gerçek anket sonuçları nasıl?
10:25
İzmir Aliağa'da KariyerİZM ve İş Fuarı düzenlendi
09:40
Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor
09:35
Dolar, euro ve altın yükselecek mi?
09:25
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
09:00
Belalı Nil Virüsü Yunanistan'ı yok ediyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack: "Suriye, yeni diplomasinin, olay odaklı diplomasinin en büyük örneklerinden biri oldu"
Siyaset
Yayınlanma: 17 Nisan 2026 - 10:30
Güncelleme: 17 Nisan 2026 - 11:15

ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack: "Suriye, yeni diplomasinin, olay odaklı diplomasinin en büyük örneklerinden biri oldu"

Antalya'da düzenlenen 5. Antalya Diplomasi Forumu'nun ilk gününde konuşan ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas J. Barrack diplomatların; kurşunları, füzeleri, roketleri ve silahları engelleyen diyaloglar, konuşmalar, cümleler oluşturmak için orada bulunduğunu söyledi. Barrack, Suriye için ise "Suriye, şaşırtıcı bir şekilde, sahip olduğumuz en büyük deneylerden biri ve yeni diplomasinin, olay odaklı diplomasinin en büyük

Siyaset
17 Nisan 2026 - 10:30
Güncelleme: 17 Nisan 2026 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack: "Suriye, yeni diplomasinin, olay odaklı diplomasinin en büyük örneklerinden biri oldu"
Antalya'da düzenlenen 5. Antalya Diplomasi Forumu'nun ilk gününde konuşan ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas J. Barrack diplomatların; kurşunları, füzeleri, roketleri ve silahları engelleyen diyaloglar, konuşmalar, cümleler oluşturmak için orada bulunduğunu söyledi. Barrack, Suriye için ise "Suriye, şaşırtıcı bir şekilde, sahip olduğumuz en büyük deneylerden biri ve yeni diplomasinin, olay odaklı diplomasinin en büyük örneklerinden biri oldu" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde bu yıl beşinci kez düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF2026) teması, "Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Başetmek" olarak belirlendi.

Beşinci Antalya Diplomasi Forumu (ADF2026), 17-19 Nisan tarihleri arasında Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm bölgesindeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Forumun ilk gününde ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas J. Barrack açıklamalarda bulundu.

"Son derece, son derece önemli iki gün"

Barrack, dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan krizler arasında diplomasinin önemine değinerek, "Bu, dünyanın dört bir yanında yaşanan dramatik ve travmatik olayların arasında bir hediye. Bu nedenle, kendilerinden her gün bir şeyler öğrendiğim bu diplomatlar; kurşunları, füzeleri, roketleri ve silahları engelleyen diyaloglar, konuşmalar, cümleler oluşturmak için oradalar. Bu yüzden bunun son derece, son derece önemli iki gün olduğunu düşünüyorum" dedi.

Dünyada kafa karıştırıcı ve karmaşık birçok başlık bulunduğunu ifade eden Barrack, "Bu yüzden burada olmaktan, dinlemekten, öğrenmekten ve eğer yapabilirsem küçük küçük yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum ve mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

"Suriye, yeni diplomasinin en büyük örneklerinden biri oldu"

Suriye'ye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, "Suriye, şaşırtıcı bir şekilde, sahip olduğumuz en büyük deneylerden biri ve yeni diplomasinin, olay odaklı diplomasinin en büyük örneklerinden biri oldu. Değil mi neredeyse hiç kimsenin öngörmediği ya da beklemediği kuantum bir sıçrama; içinde bölgeden, Amerika'dan, müttefiklerden ve kendi kendisini arayan bir kültürden iş birliği gördüğünüz bir durum" ifadelerini kullandı.

"Orta Doğu'daki herkes aynı şeyi arıyor"

Orta Doğu'daki toplumların ortak bir arayış içinde olduğunu dile getiren Barrack, "Orta Doğu'daki herkes aynı şeyi arıyor: hoşgörü, saygı, alçakgönüllülük, anlayış. Ama bu, aileyle başlayarak geliyor, sonra toplumdan, sonra kabileden, sonra dinden ve en sonunda milletten geliyor" dedi.

"Suriye, bizim deney yapmamız için bir laboratuvarın harika bir örneği"

Barrack, açıklamasının devamında, "Bu yüzden Suriye'nin, bizim deney yapmamız için bir laboratuvarın harika bir örneği olduğunu düşünüyorum. Diyalog ve iş birliği işe yarayabilir mi? Şimdiye kadar oldukça iyi bir iş çıkarıyor" dedi.


2026/04/abd39nin-turkiye-cumhuriyeti-buyukelcisi-ve-suriye-ozel-temsilcisi-barrack-quotsuriye-yeni-diplomasinin-olay-odakli-diplomasinin-en-buyuk-orneklerinden-biri-olduquot.jpg
2026/04/abd39nin-turkiye-cumhuriyeti-buyukelcisi-ve-suriye-ozel-temsilcisi-barrack-quotsuriye-yeni-diplomasinin-olay-odakli-diplomasinin-en-buyuk-orneklerinden-biri-olduquot_1.jpg
2026/04/abd39nin-turkiye-cumhuriyeti-buyukelcisi-ve-suriye-ozel-temsilcisi-barrack-quotsuriye-yeni-diplomasinin-olay-odakli-diplomasinin-en-buyuk-orneklerinden-biri-olduquot_2.jpg
2026/04/abd39nin-turkiye-cumhuriyeti-buyukelcisi-ve-suriye-ozel-temsilcisi-barrack-quotsuriye-yeni-diplomasinin-olay-odakli-diplomasinin-en-buyuk-orneklerinden-biri-olduquot_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'de kongre startı veriliyor
CHP'de kongre startı veriliyor
Hamza Dağ'dan Başkan Yıldız'a ziyaret
Hamza Dağ'dan Başkan Yıldız'a ziyaret
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: "Amerika ve bölgedeki varisi İsrail, insanlığı yeni bir noktaya götürmeye çalışıyor"
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: "Amerika ve bölgedeki varisi İsrail, insanlığı yeni bir noktaya götürmeye çalışıyor"
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı Wadephul ile bir araya geldi
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı Wadephul ile bir araya geldi
Son Haberler
Türk somonunda baş döndürücü yükseliş
Türk somonunda baş döndürücü yükseliş
Bakan Ersoy'dan Edirne'de çifte açılış
Bakan Ersoy'dan Edirne'de çifte açılış
İBB, 22'nci Kent Lokantası'nı Çırpıcı'da açtı
İBB, 22'nci Kent Lokantası'nı Çırpıcı'da açtı
Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi
Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi
Karanlık oda ile yaşamları güçleniyor
Karanlık oda ile yaşamları güçleniyor
Hatay'da jandarma ekiplerinden hırsızlara yönelik operasyon: 5 şüpheli tutuklandı
Hatay'da jandarma ekiplerinden hırsızlara yönelik operasyon: 5 şüpheli tutuklandı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim