• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:20
Meteoroloji'den kritik uyarı! Birçok ilde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor
06:40
Mustafa Yalçın'dan 29 Ekim mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. 8. Bahar Pediatri Kongresi Adana'da gerçekleştirildi
SAĞLIK
Yayınlanma: 02 Nisan 2026 - 09:24
Güncelleme: 02 Nisan 2026 - 09:58

8. Bahar Pediatri Kongresi Adana'da gerçekleştirildi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde 26-28 Mart 2026 tarihleri arasında düzenlenen 8. Bahar Pediatri Kongresi, Türkiye'nin farklı bölgelerinden akademisyenleri ve sağlık profesyonellerini bir araya getirdi.

SAĞLIK
02 Nisan 2026 - 09:24
Güncelleme: 02 Nisan 2026 - 09:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
8. Bahar Pediatri Kongresi Adana'da gerçekleştirildi
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde 26-28 Mart 2026 tarihleri arasında düzenlenen 8. Bahar Pediatri Kongresi, Türkiye'nin farklı bölgelerinden akademisyenleri ve sağlık profesyonellerini bir araya getirdi.

Kongrede çocuk sağlığı alanındaki güncel bilimsel gelişmeler ele alınırken, sağlık hizmetlerinde kalite, bilimsel üretim ve pediatri alanının geleceği öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Temel sorumluluğumuz; ülkemize hizmet etmek ve kalıcı eserler bırakmaktır

Kongrenin Onursal Başkanı, Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, konuşmasında sağlık hizmetlerinde kalite anlayışının önemine dikkat çekti. Haberal, Başkent Üniversitesi'nin kuruluşundan itibaren kaliteyi temel ilke olarak benimsediğini ve Türkiye'de uluslararası kalite belgesini alan ilk üniversite olduğunu belirtti.

Sağlık alanındaki gelişmelerin ancak bilimsel üretim ve araştırma ile sürdürülebileceğini vurgulayan Haberal, "Araştırmasız üniversite, meyvesiz ağaç gibidir" değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Haberal ayrıca Türkiye'nin organ nakli alanındaki gelişimine dikkat çekerek, gerçekleştirdikleri çalışmaların yalnızca ülke için değil, dünya tıbbı açısından da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. 1978 yılında kadavradan ilk böbrek naklinin gerçekleştirilmesi, 1988 yılında kadavradan karaciğer nakli, 1990 yılında çocuklarda ve yetişkinlerde kısmi karaciğer nakilleri ile aynı vericiden eş zamanlı organ nakli gibi önemli tıbbi başarıların altını çizdi.

Haberal, Türkiye'de sağlık alanında ulaşılan seviyeye dikkat çekerek, bugün hastaların ileri tedavi için yurt dışına gitmek zorunda kalmadığını ve tıbbın tüm imkânlarının ülke içinde sunulabildiğini vurguladı.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Remzi Erdem ise konuşmasında, "Üniversitelerin kurumsal gücünün yetiştirdiği mezunlar, bilimsel üretim ve topluma sağladığı katkılarla ortaya çıkmaktadır. Fakültemiz bugüne kadar 1550 mezun verdi, bu mezunlar arasında akademik alanda görev yapan çok sayıda doçent ve profesör bulunmaktadır" dedi.

Sağlık hizmetlerinde güçlü altyapı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Özer merkezin sağlık hizmetleri ve akademik faaliyetlerine ilişkin paylaştığı verilerde, merkezde yıllık 700 binin üzerinde poliklinik hizmeti verildiğini, yaklaşık 50 bin yatan hastaya hizmet sunulduğunu ve yılda ortalama 20 bin ameliyat gerçekleştirildiği belirtti.

Merkezde bugüne kadar uluslararası indeksli dergilerde bin 600'ün üzerinde bilimsel makale yayımlandığını ve 16 binin üzerinde atıf alındığını belirten Özer, bu verilerin kurumun bilimsel gücünü ortaya koyduğunu ifade etti.

Özer, "Organ nakli başta olmak üzere ileri düzey sağlık hizmetleri, merkezimizde başarıyla uygulanabilmekte ve Başkent Üniversitesi'nin güçlü akademik kadrosu ile nitelikli sağlık hizmeti sunulmaktadır. Merkezimizin en büyük gücü; sahip olduğu imkanların yanı sıra Mehmet Haberal Hocamızın bizlere kazandırdığı vizyon ve enerjidir. Bu doğrultuda faaliyetlerimizi geliştirmeye ve daha ileriye taşımaya gayret ediyor, kongremizin başarılı ve verimli geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Baskın, çocuk sağlığının yalnızca bugünü değil toplumun geleceğini şekillendiren temel bir alan olduğunu belirterek, pediatrinin bilimsel olduğu kadar insani sorumluluğu yüksek bir disiplin olduğunu vurguladı. Baskın, kongrenin ortak aklın üretildiği ve bilimsel birikimin paylaşıldığı önemli bir bilimsel buluşma noktası haline geldiğini belirtti.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Oğuz Canan konuşmasında, pediatri alanında çalışan hekimlerin yalnızca hastalıkları tedavi etmediğini, aynı zamanda toplumun geleceğini koruyan bir sorumluluk üstlendiklerini belirtti. Son yıllarda yaşanan küresel gelişmelere rağmen bilimsel üretimin devam ettiğini vurgulayan Canan, kongrenin bilgi paylaşımı ve bilimsel dayanışma açısından önemli bir platform olduğunu ifade etti.

Disiplinler arası bilimsel oturumlar gerçekleştirildi

Üç gün süren kongre boyunca çocuk nefrolojisi, hematoloji-onkoloji, nöroloji, gastroenteroloji, hepatoloji ve beslenme, kardiyoloji, endokrinoloji, yenidoğan ve çocuk-ergen ruh sağlığı gibi pek çok alt disiplinde bilimsel oturumlar gerçekleştirildi. Bu oturumlarda; güncel tanı yöntemleri, yeni tedavi yaklaşımları, multidisipliner hasta yönetimi, yapay zeka destekli uygulamalar ve klinik deneyimlerin paylaşımı öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Ergoterapi Günü etkinlikleri
Dünya Ergoterapi Günü etkinlikleri
KBÜ'de idari personele sağlıklı beslenme eğitimi verildi
KBÜ'de idari personele sağlıklı beslenme eğitimi verildi
TükoDer Uşak Şubesinden Hasta Hakları Günü açıklaması
TükoDer Uşak Şubesinden Hasta Hakları Günü açıklaması
Samsun Şehir Hastanesinde ilk: 17 yaşındaki çocuğun 'kunduracı göğsü' kapalı ameliyatla düzeltildi
Samsun Şehir Hastanesinde ilk: 17 yaşındaki çocuğun 'kunduracı göğsü' kapalı ameliyatla düzeltildi
Son Haberler
Meteoroloji'den kritik uyarı! Birçok ilde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor
Meteoroloji'den kritik uyarı! Birçok ilde kuvvetli yağış ve fırtına...
Kayseri Büyükşehir'den Hayvanat Bahçesi müjdesi
Kayseri Büyükşehir'den Hayvanat Bahçesi müjdesi
Mustafa Yalçın'dan 29 Ekim mesajı
Mustafa Yalçın'dan 29 Ekim mesajı
Ankara'da "İşgalin 79. Yılında Cammu-Keşmir Meselesi" paneli
Ankara'da "İşgalin 79. Yılında Cammu-Keşmir Meselesi"...
'Siber Güvenlik'te yeni dönem.... Dijital Egemenlik Stratejisi kurulun gündeminde
'Siber Güvenlik'te yeni dönem.... Dijital Egemenlik Stratejisi...
Baharla birlikte tarlalarda ekim mesaisi başladı
Baharla birlikte tarlalarda ekim mesaisi başladı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim