• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:35
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
09:20
Kayseri Talas Belediye Meclisi'nden önemli kararlar
09:10
Emaa Sigorta, 5. yılını 'Güvenle Büyüyor, Birlikte Güçleniyoruz' mesajıyla kutladı
08:48
Aydın'da su tasarrufu bilinci küçük yaşta aşılanıyor
08:48
Aydın Büyükşehir'in ilçelerde ulaşım yatırımları sürüyor
08:47
Kuşadası İkinci Bahar ve Gençlik Merkezi'nde hizmet kalitesi denetim altında
08:47
Marmaris'in turizm yatırımları Londra'da Bakan Ersoy'a anlatıldı
08:40
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Çok sayıda il için alarm verildi
08:35
Kartal Katlı Kavşağı Projesi işçilerinden Kayseri Büyükşehir'e övgü
08:23
Ayvalık'ta zeytin hasat festivali coşkusu dopdolu yaşandı
08:21
Ayvalık'ta Sosyal Market dayanışması
08:20
Kayseri Büyükşehir'den Portekiz çıkarması
08:01
İstanbul'da sabah saatlerinde yağışla birlikte trafik yoğunluğu yüzde 71'e ulaştı
00:16
Erzincan'da Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında farkındalık programı düzenlendi
00:16
Erzincan'da broiler sektörünün yem ihtiyacı kentte karşılanacak
00:16
Erzincanspor, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi
00:05
Sel felaketinden etkilenen işletmelere 1 milyon lira destek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. 6. Uluslararası Mersin Maratonu'nda ödüller sahiplerini buldu
SPOR
Yayınlanma: 15 Aralık 2024 - 16:18
Güncelleme: 15 Aralık 2024 - 18:49

6. Uluslararası Mersin Maratonu'nda ödüller sahiplerini buldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Dünya Atletizm Birliği tarafından 'Elite Label' kategorisine alınan maratonda, 2 bin 36'sı Türk, 136'sı yabancı olmak üzere toplam 2 bin 172 sporcu mücadele etti.

SPOR
15 Aralık 2024 - 16:18
Güncelleme: 15 Aralık 2024 - 18:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
6. Uluslararası Mersin Maratonu'nda ödüller sahiplerini buldu
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Dünya Atletizm Birliği tarafından 'Elite Label' kategorisine alınan maratonda, 2 bin 36'sı Türk, 136'sı yabancı olmak üzere toplam 2 bin 172 sporcu mücadele etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz' sloganıyla bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Uluslararası Mersin Maratonu' koşuldu. Binlerce sporcu ve vatandaşın eşsiz Mersin sahilini koştuğu organizasyon, kente renk kattı. Büyükşehir'in spor kenti Mersin'e yakışır bir şekilde düzenlediği maraton, uluslararası yüzlerce sporcuyu da ağırladı. Dünya Atletizm Birliği tarafından 'Elite Label' kategorisine alınan maratonda 2 bin 36'sı Türk, 136'sı yabancı olmak üzere toplam 2 bin 172 sporcu mücadele etti. Türkiye ile beraber, Afganistan, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Çin, Etiyopya, Finlandiya, Gürcistan, Japonya, Kenya, Litvanya, Moldova, Hollanda, Romanya, Rusya, Sudan, Uganda, Ukrayna, Kıbrıs, Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan, Umman, İspanya, Tacikistan, Togo, Türkmenistan ve ABD olmak üzere toplam 30 ülkeden sporcu maratonda yer aldı. Maratonda, 42K'da 400 sporcu, 10K'da bin 772 sporcu mücadele etti. Halk Koşusu'nun da gerçekleştirildiği maratonda dereceye giren sporcular için Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi.

Türkiye Maratonlar Rekoru kırıldı

42K erkeklerde Kenya'dan Bethwell Kipkemboi 2.08.13'lük derecesiyle birinci oldu. Kipkemboi, elde ettiği sonuçla daha önce Kenya'dan Lanny Rutto'nun Maraton İzmir'deki 2.09.27'lik derecesini geçerek Türkiye Maratonlar Rekoru'nu kırdı. Erkeklerde ikinci sırayı 2.08.24'lük derecesiyle Kenya'dan Boaz Kipkemei ve üçüncülüğü ise Türkiye'den 2.08.36'lık İlham Tanui Özbilen derecesiyle elde etti. 4. sırada ise Kenyalı Edwin Cheruiyot Soi 2.09.14'lük derecesiyle yer aldı. İlk 4 sırada yer alan 4 sporcunun Maraton İzmir'deki 2.09.27'lik dereceyi geçtiği belirtildi. Kadınlarda ise ilk sırayı 2.29.18'lik derecesiyle Ugandalı Juliet Chekwel aldı. İkinciliği 2.30.29'luk derecesiyle Kenyalı Deborah Sang ve üçüncü de yine Kenya'dan 2.31.06'lık derecesiyle Truphena Chepchirchir oldu.

10K erkeklerde ilk sırayı 29.54'lük derecesiyle Erkin Tekal elde ederken, Mert Selek 30.34'lük derecesiyle ikinci ve Halil Sade de 30.50lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise ilk üç sırayı, 33.37'lik derecesiyle Dilek Öztürk, 35.48'lik derecesiyle Rus Elena Tolstykh ve 36.42lik derecesiyle Fatma Arık aldı.

Maratonda tüm kategorilerde toplam 3 milyon 600 bin TL, ilk 8 sporcuya ise toplam 70 bin Dolar ödül verildi.

Vahap Seçer: "Maraton, şehrimize renk katıyor"

Bu arada Halk Koşusu öncesi canlı yayına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Her şey güzel gidiyor. Bugün hava da güzel. Parkur da çok iddialı. Bu yıl, belki de burada yaptığımız koşuların en iyi parkuru. Deniz seviyesinden 4 metre yüksekte ve şehir içine girmiyor. Tamamen Akdeniz kıyısında ve mis gibi Akdeniz havasında atletlerimiz koşacak. Yeni bir rekor bekliyoruz. Zaten sloganımız da; 'Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz'. Halk Koşusu'na 10 bin kayıt olmuş, çok ilgi var ve kalabalık da oldukça yoğun. Şehrimize güzel bir renk katıyor" şeklinde konuştu.

"Spor, bir arada olma kültürünü geliştiriyor"

Sporun önemli bir birleştirici güç olduğunu vurgulayan Seçer, "Spor benim için çok şey ifade ediyor. Spor, sadece insanın bedenen ve ruhen gelişmesi için yapılmıyor. Spor bir arada olma kültürünü geliştiriyor; insanların birliği, beraberliği, dostluğu, barışı ve uluslararası iletişimi gibi birçok konuya çok büyük katkı sunuyor. Spor demek; mücadele ruhu, takım arkadaşlığı, beraber olma duygusu ve mücadele etme demek" ifadelerini kullandı.

"Burada rekorların çıkacağı bir parkur var"

Başkan Seçer, Uluslararası Mersin Maratonu'nu Elit Label kategorisinde, çok önemli bir maraton olduğunu işaret ederek, "Oldukça iddialı bir maraton. Burada, rekorların çıkacağı parkur var. Mersin'de spora dair istediğiniz bütün kriterlere ulaşabilirsiniz. İklimi tartışmasız muazzam bir Akdeniz iklimi. Diğer taraftan topografyası çok güzel. Vatandaşlar da spora son derece ilgili ve mantalite olarak uygunlar" dedi.

Mersin'de spor için çok güzel tesisler olduğunu da söyleyen Vahap Seçer, basketbol alanında da başarılı takımlar olduğunu söyledi. ÇBK Mersin ve MSK Erkek Basketbol Takımı'ndan da bahseden Seçer, "Şehre bir renk geliyor. Sportif aktiviteler ve organizasyonlar ne kadar çoğalırsa Mersin'e o kadar önemli katkı yapar. Mersin, sadece ülkemizde değil, uluslararası platformlarda da tanınır. Buradan sporcular çıkar, sporcular yetişir. Kente farklı bir marka değeri katar" diye konuştu.


2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_1.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_2.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_3.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_4.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_5.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_6.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_7.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_8.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_9.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_10.jpg
2024/12/6-uluslararasi-mersin-maratonu39nda-oduller-sahiplerini-buldu_11.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir'den Kayserispor'a destek
Kayseri Büyükşehir'den Kayserispor'a destek
TOFAŞ potada galibiyet serisini 5'e çıkardı
TOFAŞ potada galibiyet serisini 5'e çıkardı
Erzincanspor, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi
Erzincanspor, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi
Galatasaray, Devler Ligi'nde puanını 6'ya yükseltti
Galatasaray, Devler Ligi'nde puanını 6'ya yükseltti
Son Haberler
Çarşı Melikgazi'de kasımpatı günleri
Çarşı Melikgazi'de kasımpatı günleri
KÜDEP için başvuru süresi başladı
KÜDEP için başvuru süresi başladı
Kayseri Büyükşehir'den Kayserispor'a destek
Kayseri Büyükşehir'den Kayserispor'a destek
Keçiörenliler 'Paşa Konağına Kaç Talip Sığar'la güldü
Keçiörenliler 'Paşa Konağına Kaç Talip Sığar'la güldü
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu...
Handüzü Yaylası Palandöken'i geride bıraktı, zirveye oturdu
Handüzü Yaylası Palandöken'i geride bıraktı, zirveye oturdu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim