• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:00
Gürsel Tekin'den sendika yönetimine sert tepki
09:55
Kayseri Melikgazi'de 'Üretici Pazar'ları yüz güldürüyor
09:50
Mersin Şehir Tiyatrosu 25. sanat sezonunu dopdolu tamamladı
09:23
"Alınamaz" denilen tümör Van'da başarıyla çıkarıldı
09:21
Anne Baba Çocuk Merkezi'ne minikler mezuniyet heyecanı yaşadı
09:20
Erzurum'da kadın girişimciler için ihracat hamlesi
09:20
TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi
09:18
Nazilli'de üreticilere sağlıklı incir üretimi için önemli uyarılar
09:10
Kayseri zabıtasından sıkı denetim
09:00
Erzurum Şehir Hastanesi'nde mesai dışı gece polikliniği
08:59
Başkan Sekmen: "Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır"
08:57
6 saati geçen karın ağrıları apandisitin ayak sesleri olabilir
08:23
Bayburt'ta ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi
08:14
Erzincanlı müezzin bölge birincisi oldu
08:05
Bugün hava nasıl olacak? Kuzey ve doğu kesimlerde yağış alarmı
07:59
HATSU'nun son 2 yıldaki çalışmaları 10 yıllık geçmiş geride bıraktı
07:35
KTO'dan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması
04:12
Kolombiya'da meydana gelen 7.4'lük depremde ölü sayısı 181'e yükseldi
01:13
İsmail Kartal: "Turu kazanarak geçtiğimiz için çok mutluyum"
00:16
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Nahçıvan'a Ermenistan toprakları üzerinden elektrik hatlarının çekilmesi projesi hazır"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. 55 genç kadın liderden YEE|ye ziyaret
EKONOMİ
Yayınlanma: 11 Kasım 2017 - 00:00

55 genç kadın liderden YEE|ye ziyaret

EKONOMİ
11 Kasım 2017 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
55 genç kadın liderden YEE|ye ziyaret
"Ally for Future" başlığı altında İİT üyesi ve gözlemci üye ülkelerden Türkiye|ye gelen genç kadınlar YEE|ye ziyarette bulundu.

Türkiye|nin, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Kadından Sorumlu Bakanlar Konferansı dönem başkanlığı çerçevesinde Kadın Dayanışma Konseyinin katkılarıyla düzenlenen "Genç Kadın Liderlik ve Girişimcilik Programı" kapsamında 50 ülkeden 55 Müslüman genç kadın lider Yunus Emre Enstitüsünü (YEE) ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2-10 Kasım tarihlerinde İstanbul ve Ankara|da ||Ally for Future" başlığı altında katıldığı program çerçevesinde İİT üyesi ve gözlemci üye ülkelerden gelen genç kadınlar YEE|yi ziyaret ederek, enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Özbekistan|ı temsilen Türkiye|ye gelen Bonu Azizova, program çerçevesinde Türkiye|de birçok lideri ziyaret etme şansı bulduklarını ifade ederek, "Onlar bize sadece gelecekte liderlik yapmamız için ilham vermediler, bize aynı zamanda geleceğe yönelik planlarımızı nasıl adım adım yapmamız gerektiğini anlattılar." diye konuştu.

Azizova, Türkiye|nin çok güzel bir ülke olduğunun altını çizerek, "Türkiye bana Doğu|nun ve Batı|nın bir kombinasyonunu sunuyor." dedi.

Programı düzenlediği için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya|ya ve İİT Kadın Danışma Konseyi Başkanı Esra Albayrak|a teşekkür eden Azizova, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan|a da teşekkür ediyorum. Erdoğan|ın yaptığı konuşma bana büyük bir motivasyon ve ilham verdi." ifadelerini kullandı.

Malezya|dan katılan Abir Binti Abdul Rahim de ziyaretlerinin oldukça yoğun geçtiğini belirterek, program sayesinden dünyanın farklı ülkelerinden kadınların bir araya gelerek tecrübelerini paylaşma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Abdul Rahim, "Tanıştığımız kadın liderlerden çok şey öğrendim. Programı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Nijerya|dan gelen Aminah Ajike Yusuf da Türkiye|de bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Türkiye|de geçirdiğim günler harikaydı ve çok motive ediciydi. İnanıyorum ki birçok genç bu programa katılmak isterdi." diye konuştu.

"Kesinlikle bir daha Türkiye|ye geleceğim"
Stefanie Sewotaroeno da Surinam|dan programa katıldığını anlatarak, "Çok sayıda kişiyle tanıştım ve ilham verici birçok konuşma dinledim." ifadelerini kullandı.

Türkiye|yi çok beğendiğini dile getiren Sewotaroeno, "Kesinlikle bir daha Türkiye|ye geleceğim. Ne zaman bilmiyorum. Ama döner dönmez Türkiye|ye yeniden gelmek için para biriktirmeye başlayacağım." dedi.

Gineli olan ve Malezya|da öğretmenlik yapan Aicha Koutoub Sano da Türkiye|de geçirdiği günlerinin çok kıymetli olduğunu belirterek, "Program gerçekten çok yoğundu ve bu kısa zaman dilimi içeresinde çok fazla şey öğrendik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan|ın konuşmasını çok etkileyici bulduğuna dikkati çeken Sano, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan çok motive edici ve bize nasıl kadın liderler olmamız gerektiğini anlatan bir konuşma yaptı, toplumun bize ne kadar ihtiyacı olduğunu söyledi." dedi.

Başkanlığını Dr. Esra Albayrak|ın yürüttüğü İİT Kadın Danışma Konseyinin programı çerçevesinde ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından katılımcılar için eğitim ve çalıştaylar düzenlendi.

Liderlik, iletişim, siyaset, medya, kültür, sanat, kadın meseleleri, din, sosyoloji ve 15 Temmuz darbe girişimi temalarını içeren programa farklı ülkelerden eğitim, medya, siyaset, sanat, spor, iş dünyası gibi alanlarda liderlik göstermiş veya liderlik potansiyeli taşıyan genç kadınlar katıldı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Migros'un konsolide satışları yılın ilk yarısında 241,3 milyar TL'ye ulaştı
Migros'un konsolide satışları yılın ilk yarısında 241,3 milyar TL'ye ulaştı
Ceyhan, Türkiye'nin enerji ve sanayi geleceğinde stratejik merkez olacak
Ceyhan, Türkiye'nin enerji ve sanayi geleceğinde stratejik merkez olacak
Erzurum'da kadın girişimciler için ihracat hamlesi
Erzurum'da kadın girişimciler için ihracat hamlesi
KTO'dan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması
KTO'dan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması
Son Haberler
Mersin'de yerel tohumlar geleceğe taşınıyor
Mersin'de yerel tohumlar geleceğe taşınıyor
Gürsel Tekin'den sendika yönetimine sert tepki
Gürsel Tekin'den sendika yönetimine sert tepki
Kayseri Melikgazi'de 'Üretici Pazar'ları yüz güldürüyor
Kayseri Melikgazi'de 'Üretici Pazar'ları yüz güldürüyor
Manisa'da yatırımlar ve yeni projeler gündemde
Manisa'da yatırımlar ve yeni projeler gündemde
İzmir Çiğli'de Mahalle Sinema Günlerine büyük ilgi
İzmir Çiğli'de Mahalle Sinema Günlerine büyük ilgi
Selçukbey|e modern mahalle konağı
Selçukbey|e modern mahalle konağı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim