• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:35
Şaban Çopuroğlu'ndan iş dünyasına mesaj
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. 45 bin öğretmen atama tercihleri gerçekleştirildi
TÜRKİYE
Yayınlanma: 08 Mayıs 2023 - 14:38

45 bin öğretmen atama tercihleri gerçekleştirildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen atama töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "45000 Öğretmen Atama Programı"nda açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE
08 Mayıs 2023 - 14:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
45 bin öğretmen atama tercihleri gerçekleştirildi
 

MEB öğretmen atama takvimi kapsamında tercih tarihleri belli oldu. 27 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında alınan ön başvuruların ardından tercihler 2-6 Mayıs tarihlerinde alındı. Canlı yayında öğretmen atama tercih sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Görev yerlerinizde sizlere şimdiden başarılar diliyorum. Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Artık bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı.

Öyle palavrayla 'Biz şu kadar öğretmen atadık' ile olmuyor. Ama biz yaptıklarımızı söylüyoruz. Ve şu andaki mevcudun yüzde 75'inden fazlasını biz atadık. Sizlerle birlikte ataması yapılanların sayısı 800 bini buluyor.

Tek kalemde Cumhuriyet tarihimizin en büyük atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz.

(Deprem bölgesine yapılan atamalar) Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesinde vazife üstlenecek. İnşallah sizlerin de çabalarıyla bölgenin yaralarını kısa süre içinde saracağız. Giden canlarımızı geri getiremesek de inşallah yıkılanın yerisine çok daha güzelini, sağlamını ve modernini yapacağız. 

Terör örgütleriyle ve arkasında olan güçlerle mücadelemizi de sürdüreceğiz. Güvenlik güçlerimizin yanı sıra eğitim ordumuzun neferleri sizin çabanız ve gayretiyle yapacağız. Ailenin bizlere emanet ettiği çocuklara, gençlere sahip çıkacağız. TEKNOFEST gençliğinin yetişmesi için hep beraber çalışacağız.

Hazırladığımız bütçelerin tamamında aslan payını hep eğitime ayırdık.

Toplam eğitim bütçemizi 651 milyar liraya yükselttik.


Sizlerin desteğiyle önümüzdeki dönemi Türkiye Yüzyılı yapacak. Türkiye Yüzyılı'nı eğitim yüzyılı yapacağız.



BAKAN ÖZER: BU SÜRECİN İKİ KAZANANI VAR

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de şunları söyledi; Bunün rekabet etmiş olduğumuz ülkeler eğitime bu kadar devasa yatırımlar yapıyorlar. Biz 2000'li yıllara geldiğimiz zaman okullaşma oranlarına baktığımız zaman Türkiye'nin manzarasının çok iyi olmadığını gördük. Cumhurbaşkanımız liderliğinde 3 koldan çok iyi atılımlar yapıldı. İl, ilçe ayrımı yapılmaksınız tüm Türkiye'ye derslikler, okullar yapıldı.

İkincisi, eğitimin önündeki tüm anti demokratik uygulamalar kaldırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başörtüsü yasakları kaldırıldı. Bugün imam hatip mezunu Cumhurbaşkanımız var.

Bir diğer, sadece imam hatip liselerine giden değil. Çocuklarımızın Kur'an'ı Kerim, peygamberimizin hayatı gibi seçmeli dersler konuldu. Tüm müfredat elden geçirildi.

Ücretsiz kitaplar 20 yıldan beri çocuklarımızın masalarına eğitim-öğretim başlamadan konuluyor. 4 milyar kitap. Buradan Hakkari'ye yol olur.

ANA OKULLARI

Yüzde 11 olan okullaşma oranı bugün yüzde 96,86.

Bu sürecin iki kazananı var. Birincisi garibanlar. İkincisi de kız çocuklarımız. Bu çok kıymetlidir.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Şaban Çopuroğlu'ndan iş dünyasına mesaj
Şaban Çopuroğlu'ndan iş dünyasına mesaj
Alanyaspor, Amed Sportif Faaliyetler'i 4-0 mağlup etti
Alanyaspor, Amed Sportif Faaliyetler'i 4-0 mağlup etti
Yem yüklü tır şarampole yuvarlandı: 1 ölü
Yem yüklü tır şarampole yuvarlandı: 1 ölü
SAMÜ'ye TEKNOFEST'te 12 ödül
SAMÜ'ye TEKNOFEST'te 12 ödül
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimse giremeyecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza...
Erdoğan Kırklareli'de
Erdoğan Kırklareli'de

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim