• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:35
Kayserili İSO İkinci 500 Kuruluş'a Büyükkılıç'tan özel tebrik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 2026 Eskişehir yılı çocuk çalıştayı düzenlendi
Yaşam
Yayınlanma: 10 Şubat 2026 - 14:15

2026 Eskişehir yılı çocuk çalıştayı düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Şehrin Mimarı Çocuk – 2026 Eskişehir Yılı Çocuk Çalıştayı", Haller Gençlik Merkezi'nde renkli ve ilham verici anlara sahne oldu.

Yaşam
10 Şubat 2026 - 14:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2026 Eskişehir yılı çocuk çalıştayı düzenlendi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Şehrin Mimarı Çocuk – 2026 Eskişehir Yılı Çocuk Çalıştayı", Haller Gençlik Merkezi'nde renkli ve ilham verici anlara sahne oldu.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Çocukların kent yaşamına aktif katılımını desteklemeyi amaçlayan bu özel buluşmada minikler; yaşadıkları kente dair ihtiyaçlarını dile getirdi, hayallerindeki Eskişehir'i anlattı ve "şehrin mimarı" olma deneyimini yaşadı. Gün boyunca süren etkinliklerde ortaya çıkan yaratıcı fikirler, çocuk dostu kent anlayışının ne kadar güçlü bir zemine oturduğunu bir kez daha gösterdi.

Çalıştaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü de katılarak çocukların çalışmalarını yakından inceledi, görüşlerini dinledi ve sürece destek verdi.

Başkan Ünlüce, "2026 Eskişehir Yılı'nı yalnızca projelerimizin değil, çocuklarımızın hayallerinin de yılı yapmak istiyoruz. Çocuk Çalıştayı'mızda çocuklarımızın taleplerini dinledik, kentimizle ilgili fikirlerini not aldık, haklarını konuştuk, sözlerini önemsedik. Çünkü biliyoruz ki bir şehrin geleceği, çocuklarının sesine ne kadar kulak verdiğiyle şekillenir." ifadelerini kullandı.

ÇOCUK DOSTU KENT VİZYONU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi tarafından düzenlenen çalıştayın temel amacı; Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanlıklarının çocuklara yönelik hizmetlerini, çocukların doğrudan katılımıyla değerlendirmek ve çocukların kent yaşamına dair görüş, ihtiyaç ve hayallerini görünür kılmaktı. Süreç, çocukların karar alma mekanizmalarına katılım hakkı esas alınarak yapılandırıldı.

Açılış ve bilgilendirme bölümünde çocuklara, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik hizmetleri çocuk dostu bir dille anlatıldı. Sosyal hizmetler, kültür, gençlik, park ve bahçeler, ulaşım ve çevre gibi çocuklarla doğrudan çalışan birimlerin faaliyetleri paylaşılırken; imar, yol, altyapı, afet ve dijital hizmetler gibi dolaylı hizmet sunan birimlerin de kente ve çocukların yaşamına nasıl katkı sağladığı örneklerle aktarıldı.

6 MASADA 6 FARKLI HAYAL

Çalıştay kapsamında oluşturulan 6 ayrı masada, çocuklar iki oturum halinde üretim, tasarım ve tartışma temelli etkinliklere katıldı. Her masada 12 çocuk yer alırken, süreci desteklemek üzere 2 öğretmen/görevli görev aldı.

Görevlilerden biri gözlem, raporlama ve not alma sürecini yürütürken; diğeri çocuklara kolaylaştırıcı ve destekleyici rol üstlendi.

Masalarda; "Çocuk Dostu Kent, Çocuk Dostu Hizmetler, Eğlenceli ve Güvenli Seyahat, Sürdürülebilir Kent Çalışmaları, Dijital Dünyada Çocukve Eskişehir Etkinlik Haritası" başlıklarıyla çocukların kent yaşamına bakışını yansıtan oldukça zengin içerikler sunuldu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İSKİ'den AI yapay zeka projesi
İSKİ'den AI yapay zeka projesi
Manisa'da Cider Yolu çalışmaları hızlandı
Manisa'da Cider Yolu çalışmaları hızlandı
Artvin'de Vali Ergün muhtarları dinledi
Artvin'de Vali Ergün muhtarları dinledi
Eskişehir kültürel mirasıyla buluşuyor
Eskişehir kültürel mirasıyla buluşuyor
Son Haberler
Kayserili İSO İkinci 500 Kuruluş'a Büyükkılıç'tan özel tebrik
Kayserili İSO İkinci 500 Kuruluş'a Büyükkılıç'tan özel...
İsmet Taşdemir: "Lig bu yıl daha zorlu geçecek"
İsmet Taşdemir: "Lig bu yıl daha zorlu geçecek"
Nilüfer'de katı atık ve geri kazanım tesisine karşı eylem
Nilüfer'de katı atık ve geri kazanım tesisine karşı eylem
Çorum'da örtü yangınının sıçradığı hafif ticari araç küle döndü
Çorum'da örtü yangınının sıçradığı hafif ticari araç küle...
Cumayeri'nde sağlık hizmetleri tek çatı altında toplanıyor
Cumayeri'nde sağlık hizmetleri tek çatı altında toplanıyor
Dalgıç polisler Keban Baraj sahasında yaşlı adamı arıyor
Dalgıç polisler Keban Baraj sahasında yaşlı adamı arıyor

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim