• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:40
KTO Başkanı Ömer Gülsoy mazbatasını aldı
06:30
Kayseri Büyükşehir'den Yeşilay'a tam destek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. 1.Balıkesir Kitap Fuarı coşkuyla açıldı
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 18 Ekim 2025 - 08:27
Güncelleme: 18 Ekim 2025 - 10:28

1.Balıkesir Kitap Fuarı coşkuyla açıldı

1.Balıkesir Kitap Fuarı görkemli bir tören açıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın geleneksel hale getireceğiz diyerek bahsettiği kitap fuarında onlarca söyleşi ve yüzlerce imza programı yer alacağını söyledi. Başkan Akın, konuşmasında Balıkesir kentinin Türk Edebiyatının önemli isimlerini de yetiştirdiğini vurguladı.

KÜLTÜR SANAT
18 Ekim 2025 - 08:27
Güncelleme: 18 Ekim 2025 - 10:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
1.Balıkesir Kitap Fuarı coşkuyla açıldı
1.Balıkesir Kitap Fuarı görkemli bir tören açıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın geleneksel hale getireceğiz diyerek bahsettiği kitap fuarında onlarca söyleşi ve yüzlerce imza programı yer alacağını söyledi. Başkan Akın, konuşmasında Balıkesir kentinin Türk Edebiyatının önemli isimlerini de yetiştirdiğini vurguladı.

Kültüre, sanata, bilgiye, sosyal hayata hasret kalan Balıkesir'i çok değerli bir fuarla buluşturduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 1.Balıkesir Kitap Fuarının şehre hayırlı olması temennisinde bulundu. Kitaplar insanı, insanın da dünyayı değiştirdiğini belirten Akın, "Türkiye'nin kurtuluş reçetesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayat hikâyesidir. Ve bu reçetenin bir numaralı ilacı da kitaptır. Şurası çok açık: Kitaba ne kadar yakın durursak, muasır medeniyetler seviyesine de o kadar hızla ulaşırız" dedi.

"Sözümüzü tutuyoruz"

Balıkesir'i fuarlar ve festivaller kenti yapma sözü verdiğini hatırlatan Akın, bu sözü tuttuğunu söyledi. Balıkesir'i aromaterapiden tarıma, zeytinden kitaba her alanda fuarla ve festivalle buluşturmaya başladıklarının altını çizen Akın, "Kuvayımilliye'nin başkenti Balıkesir'de bugün açılışını yaptığımız "1. Balıkesir Kitap Fuarı" ile yeni bir adım atarak, Cumhuriyet aydınlanmasını; kalemin, fikrin, bilimin gücüyle daha da büyütmek istiyoruz.10 gün boyunca 200'ün üzerinde yazarımız, gazetecimiz, akademisyenimiz Balıkesir Kitap Fuarı'nda onlarca söyleşi ve yüzlerce imza ile birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Kuvayi Milliye vurgusu

Kitap, kültür ve sanat gibi kavramlarının bir milletin hafızasını taşıdığını belirten Akın, "Bu kavramlar, bir kentin kimliğidir. Dolayısıyla bizler; bu kadim şehrin, Balıkesir'imizin, yani Kuvayı Milliye'nin evlatları olarak hafızamıza sahip çıkmak ve kimliğimizi canlı tutmak için kitap fuarımızı, bir başlangıç kabul ediyoruz. İnanıyorum ki bu adımımız, uzun yıllar sürecek, bir gelenek haline gelecek ve Balıkesir'imizde önemli izler bırakacak fuarımızı, Balıkesir'imizde hayata geçirmemiz elbette bir tesadüf değil. Çünkü Balıkesir; tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle göründüğünden çok daha büyük bir şehirdir. Balıkesir, sahip olduğumuz tüm medeni kurumları borçlu olduğumuz Cumhuriyetimize giden yolun başlangıç noktalarından biridir. Balıkesir Anadolu'daki Kuvayı Milliye mücadelesine yön vermiş bir merkez, bir karargâh ve bir kaledir. Biz, Kuvayı Milliye'nin başkentiyiz. Her zaman gurur duyduğum İstiklal Madalyası sahibi dedem Ahmet Akın, Akıncılar Müfrezesinde görev almış Gönenli Yiğit Efe'dir. İstiklal Madalyalı dedenin torunu olarak Kuvayı Milliyeci olmaya devam ediyorum. Ve bu topraklar sadece silahlı mücadelenin değil; kalemle, fikirle, bilimle verilen aydınlanma mücadelesinin de kalesidir!" şeklinde konuştu.

"Balıkesir, tarihi ve kültürüyle zengin bir şehirdir"

Türk edebiyatının nice büyük isimlerinin yolunun Balıkesir'den geçtiğini aktaran Akın, "Modern hikâyeciliğin, öz Türkçemizin, milli kimliğimizin öncü isimlerinden Ömer Seyfettin; gözlerini Gönen'imizde dünyaya açtı. Anadolu insanının en saf duygularını, en gerçek yaşamını; tertemiz bir Türkçe'yle ölümsüzleştiren Sabahattin Ali'nin çocukluğu Edremit'imizin sokaklarında geçti. Ve elbette Balıkesir Lisesi. Bu köklü eğitim kurumu, Türk edebiyatımızın önemli isimlerinin yuvası olmuştur. Şiiriyle devrim oluşturmuş, fikirleriyle ufuk açmış Attila İlhan ve kurguladığı ölümsüz karakterlerle, romanlarıyla edebiyatımızın modernleşmesine büyük katkılar sunan Yusuf Atılgan'ın yolu da Balıkesir Lisemizden geçti. Bu büyük isimler; Balıkesir'in yalnızca tarihiyle değil, kültürel anlamda da ne kadar zengin bir şehir olduğunun ispatıdır. İşte yaşatmak istediğimiz hafıza ve kimlik budur!" şeklinde konuştu.

"Bizler, Cumhuriyetin ve Atatürk'ün neferiyiz"

"Bizler Cumhuriyetin ve Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün neferleriyiz." diyen Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğitimde de, bilimde de, kültür ve sanatta da tek pusulamız Ata'mız ve onun gösterdiği hedeflerdir. Balıkesir Kitap Fuarımızla köklü bir geçmişi ve kültür mirasını geleceğe taşıyacağız. Çünkü biz biliyoruz ki Cumhuriyete en büyük katkı kültürdür, sanattır, bilimdir, özgür düşüncedir. Çünkü bu fuar yalnızca kitaba sahip çıkma anlamına gelmiyor, aynı zamanda Kaz Dağlarına, doğamıza, tarihimize, tarımımıza, turizmimize sahip çıkmak anlamına da geliyor" dedi

Kitap Fuarının ilk günkü onur konukları Şair Ataol Behramoğlu ve Nebil Özgentürk oldu.


2025/10/1balikesir-kitap-fuari-coskuyla-acildi.jpg
2025/10/1balikesir-kitap-fuari-coskuyla-acildi_1.jpg
2025/10/1balikesir-kitap-fuari-coskuyla-acildi_2.jpg
2025/10/1balikesir-kitap-fuari-coskuyla-acildi_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Anadolu'nun binlerce yıllık mirası küresel uzay sahnesinde
Anadolu'nun binlerce yıllık mirası küresel uzay sahnesinde
EBYÜ'de "Terörsüz Türkiye Sürecinde Tarih-Siyaset-Ekonomi" paneli düzenlendi
EBYÜ'de "Terörsüz Türkiye Sürecinde Tarih-Siyaset-Ekonomi" paneli düzenlendi
'Oytun Eren ve Piyano Eserleri' semineri gerçekleştirildi
'Oytun Eren ve Piyano Eserleri' semineri gerçekleştirildi
6. GastroRize Gastronomi Festivali kapılarını ziyaretçilere açtı
6. GastroRize Gastronomi Festivali kapılarını ziyaretçilere açtı
Son Haberler
Doğu'da sağanak, batıda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
Doğu'da sağanak, batıda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
KTO Başkanı Ömer Gülsoy mazbatasını aldı
KTO Başkanı Ömer Gülsoy mazbatasını aldı
Kayseri Büyükşehir'den Yeşilay'a tam destek
Kayseri Büyükşehir'den Yeşilay'a tam destek
İbrahim Burkay'dan BTSO'ya veda ve tebrik mesajı
İbrahim Burkay'dan BTSO'ya veda ve tebrik mesajı
Silahla vurulmuş halde bulunan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Silahla vurulmuş halde bulunan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl...
Elazığ'da İmam Hatipliler Haftası programı
Elazığ'da İmam Hatipliler Haftası programı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim