Yıldırım Muhtarları BTÜ'de

Bursa Yıldırım muhtarları, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'i ziyaret ederek mahalle ve ilçelerine katkılarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sak, Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Atış, Meydancık Mahallesi Muhtarı Sultan Demirci, Davutdede Mahallesi Muhtarı Ersin Özbek, Karapınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, Balaban Mahallesi Muhtarı Şerif Sevcan ve Bağlaraltı Mahallesi Muhtarı Raif Kocabaş, Rektör Karademir’den üniversite hakkında bilgi alarak yapımı süren inşaatlar ve yurt sahasında incelemelerde bulundular.
 
Muhtarlar adına Rektör Karademir’e plaket takdim eden Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sak; “Mahallelerimizde, üniversitesine yürüyerek ulaşabilen gençlerimiz var. Bizi bu imkâna kavuşturan ve iki ayrı yerleşkesi ile Yıldırım ilçemizi üniversite şehri konumuna taşıyan Bursa Teknik Üniversitesi ile gurur duyuyoruz. Gerek yaptıkları bilimsel çalışmalar gerekse inşa ettikleri modern ve teknolojik altyapılı yeni binalar ile ilçemizin gelişimine katkıları dolayısıyla tüm muhtarlarımız ve Yıldırım halkı adına Sayın Rektörümüze ve Bursa Teknik Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversitelerin yürüttükleri bilimsel çalışmalar kadar bulundukları bölgenin sosyal dönüşümüne katkıları ile de önemli bir işlevi yerine getirdiklerine dikkat çekerek; “Bizler üniversitemizdeki bütün akademisyenlerimiz, beşeri kaynağımız, bilgi birikimimiz, fiziki mekânlarımız, eğitim birimlerimiz ve öğrencilerimizle beraber Yıldırım'ın hizmetindeyiz. Yıldırım yerleşkemizde önceki yıllarda 26.000 m2 kapalı alana sahip A Blok Eğitim binamızı açmıştık, geçtiğimiz aylarda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleri ile 7.000 m2 kapalı, 5.500 m2 açık alan düzenlemesi ile B Blok Eğitim Binamızı kullanıma açtık. Mimarsinan Yerleşkemizde ise Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla temelini attığımız 25.000 m2 kapalı alana sahip G Blok Eğitim binamız tamamlanmak üzere. F Blok ısı merkezi ve atölye binalarımızı ise tamamlayarak kullanıma açtık. Bununla birlikte yerleşkemiz içinde, metro durağı karşısında 580 kişilik kız öğrenci yurdu da yatırım planına alındı. Fiziki yatırımlarımızla birlikte teknolojik altyapımızı geliştiriyor, bilimsel çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programında 23 proje ile elde ettiğimiz Türkiye birinciliği, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayları ile kurulma aşamasına gelen Teknoparkımız, YÖK kriterleri doğrultusunda %18,43 bütçe oranı ile Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ikinci üniversite olmamız, öğrencilerimizin ürettikleri teknolojik araçlarla TEKNOFEST’te elde ettikleri dereceler, Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önemin göstergeleridir. Tüm bu çalışmalarımız ile gerek içinde bulunduğumuz Yıldırım İlçesi ve Bursa’ya gerekse ülkemiz kalkınmasına katkı koymak adına gayret gösteriyoruz.” dedi.
 
Yıldırım Muhtarlarının ziyaretinde Bursa Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcıları Kenan Menteşe ve Azam Ay, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mücahit Karacif, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Erman ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Emre Kılınçer de hazır bulundular.




yıldırım muhtar bursa teknik üniversitesi btü ziyaret