Yeni yazarımız Op. Dr. Elif Öye'ye hoşgeldiniz diyoruz...

Pembe Pusula Gazetesi, kadrosuna kattığı önemli köşe yazarlarıyla yoluna güçlenerek devam ediyor...



Pembe Pusula Gazetesi, kadrosuna kattığı önemli köşe yazarlarıyla yoluna güçlenerek devam ediyor...

Bursa Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ( Jinekolog) Op.Dr.Elif Öye, kadın sağlığı hakkında tüm merak edilenleri Pembe Pusula okurları için kaleme alacak..

Op. Dr. Elif Öye'ye gazetemizle birlikte yepyeni ve pembe bir sayfa açmasını diliyor, "Hoşgeldiniz Elif Hanım" diyoruz..

Op.Dr.Elif ÖYE kimdir?

1971’de Eskişehir’de doğdu.Bir yaşından  sonra İstanbul da büyüdü.Baba tarafı İzmir’ li ,anne tarafı Selanik' ten göçeden Edirne’li. İlkokulu İstanbul Pilot Cengiz Topel İlkokulunda bitirdi. Orta ve lise öğrenimini Bakırköy Lisesinde derece ile tamamladı. Çocukluğundan beri istediği doktorluk mesleğine Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1994’de derece ile  bitirerek 1994 Aralık ayında Süleymaniye Doğum Evi’nde Kadın Doğum Uzmanlığına başlayıp, 1998 Aralık ayında tamamladı. Ne  fakülteyi bitirince ne de kadın Doğum Uzmanı olunca mecburi hizmet yapmadı .18 ay özel hastanede mesleğimi icra ettikten sonra Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümüne tayin oldu. Yaklaşık 9-10 yıl hem muayenehanede hem de devlette çalıştı.13 yıl Çekirge devlet hastanesinde ,5 yıl Zübeyde Hanım doğumevinde ,son onbeş aydır da Bursa şehir hastanesinde çalışmakta. Birisi Tıp fakültesi ikinci sınıfta ,diğeri Üniversiteye hazırlanan iki kız çocuk sahibi. Op.Dr. Öyle, her ay mesleğiyle alakalı düzenli bilimsel toplantılara ayrıca her yıl en az iki-üç ulusal-uluslararası kongreye katılıyor. Birçok branşta olduğu gibi çok yoğun bir çalışma hayatı ve emek isteyen,cerrahi bir branş olduğu için riskli ama keyifli bir mesleğe sahip olduğunu ifade eden Op. Dr. Elif Öye, bu süreç içerisinde İşyeri Hekimliği ve birinci basamak  Aile Hekimliği Uzmanlığını da tamamladı.  Ayrıca ilgi alanları olan Hipnoz konusunda 2011 yılında hem Üsküdar üniversitesi – Nöropsikiyatri Hastanesinde – Tıbbi Hipnoz Derneği tarafından düzenlenen Hipnoz Temel – İleri Bilgiler – Pratik Uygulamalar konularında Tıbbi Hipnoz Eğitimi aldım.2016 senesinde Amerikalı dünyaca ünlü Master Paul Aurand ‘dan Hipnoterapi ve Regresyon Terapisi eğitimini tamamladı.Üç yıl önce de Sağlık Bakanlığının  Tıbbi Bilinçli  Hipnoz Eğitimini alıp sınavlarını başarıyla geçip  Kamu dahil her alanda Hipnoz yapabilme sertikasyonunu aldı.2011 yılında bağımlık moraterapi kursuna gitti.2013 yılından beri dönem dönem kişisel gelişim ve spritüel alanda kurslara katıldı.2016-2017 yıllarında Kanadalı Gilbert renauld dan Recall healing terapi eğitimlerine katıldı.2017 de CİSED(Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği) in Cinsel Terapi eğitiminin teorik ve pratik çalışma ve sınavını başarıları ile tamamlayarak bu konuda da hizmet verebilme yetkinliğine hak kazandı. Op.Dr. Öye, bu eğitimleri alırken dönem dönem spor,dans ve amatör tiyatro ile uğraştı ve 2019 yılında astroloji eğitimine başladı. Ayrıca kendisini Covid19 salgını başlayana kadar gezmesini yeni yerler görmesini seven birisi olarak tanımlayan Op.Dr. Elif Öyle,  Kadın doğum Mesleğiyle ile alakalı eğitimlere bu meslekten emekli olana kadar devam edeceğini vurguluyor. 

                                                                                                                                                                                                 JİNEKOLOG 

                                                                                                  Hipnoterapist,

                                                                                                 Regresyon Terapisti

                                                                                                 Cinsel Terapist

                                                                                                 Karma Astrolog

                                                                                                 Access Bars uygulayıcısı