Varank, Bursa'da muhtarlar ile buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa'nın muhtarları ile buluştu.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa'nın muhtarları ile Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Gerçekleştirilen buluşmaya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti 28. Dönem Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Değerli muhtarlarım, sizler demokrasinin uç beylerisiniz. Direk bütçesi, ekipmanı, finansmanı olmayan bir iştir muhtarlık. Farklı kurum ve kuruluşlarla ilgili bir rica makamıdır. Her bir muhtarımız kendi mahallesi ile ğlgili heyecanla bir şeyler yapmanın heyecanı içeresindeler. Her bir muhtarımız bizler için özel olduğunu ifade etmek istiyorum.

"HERKESİN SANDIĞA GİTMESİNİ RİCA EDİYORUM"

Bursa her gün gelişen ve büyüyen bir şehir. Hızlı büyümenin nasibini mahallelerimizde alıyor. Bu manada destek veren her bir muhtarıma çok teşekkür ediyorum. Tüm ilçelerimiz değerli ve kıymetlidir. Nüfusu ne olursa olsun ihtiyaçlarını görmek bizim vazifemizdir. 
Hizmetlerin ve yatırımların durdurulduğu bir ortam içerisinde geri adım atmadık. Dün Hatay'daydım. İnanın belediyemiz ve Bursa'mızla alakalı çok güzel şeyler duyduk. Heyecanımız var, şehir ve ülkeye değer katmak gibi bir derdimiz var. Birileri deprem bölgelerinde algı yaptılar. O an yanımızda bulunan arkadaşlarımız, bu olumsuz sözlerin burada doğru olmadığını gördüler. 

Çocukların oyun parkına mescidine varana kadar her şey yapılıyor. Ben her şeyin kusursuz olduğunu iddia etmiyorum. Ancak önemli bir eşiğin ilk adımını geçtik. Bölgenin de Bursa'nın da hepsi birbirinden kıymetli milletvekilleri var. 
Bu dönem Bursa'ya adım attıktan sonra sayın bakanımızı daha iyi tanıma fırsatı buldum. Maşallah sayın bakanımızın hızına yetişemiyorum. Güç ve heyecanımızı yeni katılan bakanımızla birlikte Bursa'ya yaşatmak istiyoruz. Dokunmadığımız nokta bırakmadık. Pek çok alanda çalışmalar yaptık. Eksiklerimiz de var. 

Yeni dönemde 28 Mayıs'ta çok güçlü bir şekilde atlatmamız lazım. Sandığa herkesin gitmesini rica ediyorum. Vatandaşlarımıza bu konuda destek olalım. Sadece Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek üzere bir tiyatro oynanıyor. Gerçekten duygusal davranmamız gerek, güçlü olmamız gereken bir dönemdeyiz.
Yıllarca birileri dezenformasyon yaptı. Bursa'nın sahipsiz olduğunu söylediler. Biz bütün kaynakları hizmet için çalıştıran bir topluluğun. Bizlerin bir heyecanı var ve sizin 28 Mayıs'ta vereceğiniz güç bizler için çok değerlidir. 

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Önümüzdeki süreçte 28 Mayıs süreci var muhtarlarımız dan daha önceki seçimde gösterdikleri özveriyi yine göstermelerini istiyoruz.

"ATACAĞINIZ BİR OYLA HİZMETLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SAĞLAYABİLİRİZ"


AK Parti öncesi dönemde muhtar olan arkadaşlarımız, bizim dönemimizde verilen destekleri çok iyi biliyorlardır. Son 21 yılda Bursa'ya çok güzel destekler verildi. 2 yıl içerisinde pek çok bakanlığımızdan birçok hizmet ve ödenek geldi. Hastanelerimize ve sağlık hizmetlerimize inkar edilemez ki konforunuz yükseldi. AK Parti İktidarı sayesinde bütün hizmetleri hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Atacağımız bir oyla önümüzdeki 5 yıllık süreçte hizmetlerin yarım kalması için desteğe ihtiyacımız var. 

Önümüzdeki dönemde 1 yıl önce ihalesi biten, İzmir-İstanbul otobanı biraz daha kısılacak ve yeni bir otobanla konforlu bir hizmet sunacağız. 

Biz mahalleleri muhtarlarımız sayesinde tanıyoruz. Bizlerde elimizden geldiğince sizlerle ilgilenmeye çalışıyoruz. 28 Mayıs seçimlerinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Böyle bir buluşmada bizleri yalnız bırakmadığınız, sizlerle istişare imkanını bizlere sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.


Kıymetli muhtarlarımızla yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Sokak sokak, mahalle mahalle Bursa'ya dolaşmaya çalıştık. Özellikle 2. Bölge muhtarlarımızla iletişim kurmak ve önümüzdeki dönemde neler yapabileceğimizi konuşabilmek amacıyla bu toplantıyı tertip ettik. Önümüzdeki dönemde tek tek sizleri ziyaret ederek süreci devam ettireceğiz. Muhtarlık kurumunun önemli ve değerli olduğunu biliyoruz. Milleti temsil konusunda en temel taşı muhtarlıktır. 

"MUHTARLARLA YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Muhtarlık kurumunun itibarını tekrar kamuoyunun gündemine getiren sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. 2015 yılından itibaren biz muhtarlarımızla toplantılar yapıyorduk. Önümüzdeki süreçte inşallah toplantılara devam edilecektir. 

19 Ekimi Muhtarlar Günü İlan ettik. Muhtarlarımızın işlerini daha iyi yapabilmeleri için pek çok proje hazırladık ve yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla olan diyaloğunu, muhabbetini ben biliyorum. Bizler muhtarlarla yol yürümeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yeni bir Bursalı arkadaşınız olarak sizlerle en iyi şekilde sürece devam edeceğiz. 

14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık, milletimiz bize bir mesaj verdi. Millet İttifakı, insanların sistemden memnun olduğunu söylemişti. Milletimiz Cumhur İttifakı'na 323 milletvekili vererek bunların tersini ispatlamış oldu. Sistem tartışmalarını geride bıraktık. Önümüzdeki dönemde bu işi layıkıyla sürdürecek, 21 yıldır olduğu gibi bu ülkeye hizmetleri kazandıracak sayın Cumhurbaşkanımızla hizmetlere devam edileceğine inanıyoruz. Sandıklarımıza sahip çıkalım ve her birimiz sandık başında oyumuzu kullanalım. Milletimiz 2,5 milyon oy farkı ile sayın Cumhurbaşkanımızı bu yarışta galip ilan etti. 2. Turda çok daha büyük farkla başarı elde edeceğimizi biliyoruz.

KAYNAK: SİMLANUR İNCE - MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADABUGÜN