Vali Münir Karaloğlu, "Çok iyi bir sinerji yakaladık"

Bursa'da düzenlenen fuarların şehir ekonomisine katkıları değerlendirildiği toplantı da Vali Münir Karaloğlu Bursa'nın kaliteli bir üretim şehri olduğunu ifade ederek, 'Bizim Bursa olarak en önemli başarımız ortak bir sinerji yakalamamızdır' dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Vali Münir Karaloğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve çok sayıda konuk katıldı. Bursa’da düzenlenen fuarların şehir ekonomisine neler kattığı masaya yatıralarak değerlendirilen toplantı da Vali Münir Karaloğlu Bursa’nın kaliteli bir üretim şehri olduğunu ifade ederek, ‘Bizim Bursa olarak en önemli başarımız ortak bir sinerji yakalamamızdır. Bursa’da ürettiğimiz kaliteli ürünleri pazarlamanın en iyi yöntemi fuarlardır. Fuarların düzenlenmesinde başarılı olmasında kolay ulaşımın çok önemli olduğunu vurgulayan Karaoğlu, ‘İzmir-İstanbul hızlı otobanı bölgenin çehresini değiştirecek. 2017 yılında hizmete girecek olan hızlı trenle de Bursa ülke ekonomisinde daha da önemli bir noktaya ulaşacak’ diye konuştu.
BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıyı çok sayıda basın mensubu takip etti.
BURSA’ YI DAHA İYİ TANITACAGIZ
Tollantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye olarak Bursa’nın tanıtımında her türlü çalışmanın altına imza attıklarını belirterek, ‘Şehrimizin tanımında çok önemli bir yer tutan fuarların önümüzdeki yıllarda daha da başarılı yapılabilmesi için her şeyi yapacağız’ dedi
BURSA BİR ÜRETİM ŞEHRİ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay Bursa’da düzenlenen fuaraların şehir ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, ‘Bursa bir üretim şehridir. Bursa’nın üretimde güçlü olduğu otomotiv, tekstil başta olmak üzere bir çok sektörde Bursa’yı merkez şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedefimizde fuarlar çok önemli bir yerde. Bundan dolayı şimdiye kadar BTSO olarak Bursa’daki fuarlarla nasıl destek verdiysek bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz’ diye konuştu.
HEDEF 75 ÜLKE
TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2015 yılında Bursa’da toplam 16 fuara 32 ülkeden 2018 firma ile rekor kırıldığını belirterek, ‘Bu yıl düzenleyeceğimiz fuarlarla 50 ülkeden getireceğimiz 2500 firma ve 75 ülkeden getireceğimiz 1.200.000 ziyaretçi sayısıile 2015 yılında yakaladığımız bu başarıyı 2016 yılında daha arttırmayı düşünüyoruz’ dedi.