Vali Canbolat'tan Türk Dil Bayramı mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat 26 Eylül Türk Dil Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.



Bursa Valisi Yakup Canbolat 26 Eylül Türk Dil Bayramı ile alakalı sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Vali Canbolat'ın mesajı şu şekilde;

90 yıl önce 26 Eylül 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla düzenlenen I. Türk Dili Kurultayını milletçe "Dil Bayramı" olarak kutlamaktayız.

Her harfi, her kelimesi ile aziz milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur.

Ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından biri olan bu kutsal mirası, kurallarına uygun kullanmamız, geliştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız konusunda bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir.

Bugün 90. yıl dönümünü kutladığımız Dil Bayramı vesileyle Türkçemize emek verenleri en güzel duygularla yad ediyor, siz değerli vatandaşlarımın Dil Bayramı'nı yürekten kutluyorum.