Uysal, Olimpiyat vizesi alan İlgün'e başarılar diledi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Grand Prix Final Müsabakasında gümüş madalya kazanarak 2020 Tokyo Olimpiyatlarına vize alan milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün'e başarılar diledi.

Uluslararası müsabakalarda kazandığı başarılarla dikkat çeken Bursalı taekwondocu Hatice Kübra İlgün, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Grand Prix Final Müsabakalarını başarıyla tamamlayarak bir ilke imza attı. Olimpiyat hedefine adım adım ilerleyen milli sporcu Hatice Kübra İlgün, 57 kiloda gümüş madalya kazandığı müsabakalar sonunda 2020 Tokyo Olimpiyatlarına vize almaya hak kazandı. Başarıyla tamamladığı Grand Prix müsabakalarından sonra Bursa’ya dönen milli sporcu İlgün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti. Antrenörü Fikret Temoçin ve TOHM İl Koordinatörü Serkan İnam’ın eşlik ettiği milli sporcuyu kutlayan İl Müdürü Uysal, Olimpiyat vizesi alan İlgün’ün büyük bir başarıya imza attığını vurguladı. Bursalı bir sporcunun ilk kez Olimpiyatlarda taekwondo branşında mücadele vereceğini dile getiren Uysal, bu başarıdan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Bursalı sporcuların Olimpiyatlar başta olmak üzere uluslararası müsabakalara katılımının artmasını da arzuladıklarını belirten Uysal, İlgün’ün 2020 Tokyo Olimpiyatlarından madalyayla döneceğine inandığını vurgulayarak milli sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Tokyo Olimpiyatlarında katılma hakkı kazandığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Hatice Kübra İlgün ise, Bursa’yı ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye devam edeceğini kaydederek Olimpiyatlardan altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini söyledi. Ziyaretin sonunda milli sporcu ve antrenörüne başarılar dileyen İl Müdürü Uysal, çiçek verdiği şampiyon sporcuya tablo hediye etti.