Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri'nde Oğuz Han Ayaz'a ödül

Tiyatro Gazetesi tarafından bu yıl 7. Kez düzenlenen Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri açıklandı.

Tiyatro Gazetesi tarafından bu yıl 7. Kez düzenlenen Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri açıklandı. 

Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, hem 2019 yılında kaybettiğimiz usta oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun anısını yaşatmak hem de genç oyun yazarlarını teşvik amacıyla düzenlediği Tuncer Cücenoğlu Genç Oyun Yazarı Ödülü’ne bu yıl, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sahne Sanatları Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi ve Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncusu ve yazarı Oğuz Han Ayaz’ı layık gördü.

2019-2020 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan ve aktif uygulayıcılarını ödüllendirme kararı alan Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, Türkiye’den 27 il ve yurtdışından 10 ülkede tiyatro sanatına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara ödüllerini 17 Mayıs 2021 tarihinde törenle takdim edecek.

Tuncer Cücenoğlu Genç Oyun Yazarı Ödülü’ne layık görülen Oğuz Han Ayaz yaptığı açıklamada; “2019 yılında yitirdiğimiz usta oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu anısına aldığım ödül, üretmeye, araştırmaya ve yazmaya yönelik cesaretimi destekliyor. Dolayısıyla Tuncer Cücenoğlu Genç Oyun Yazarı Ödülü’ne layık görerek beni ve kalemimi onurlandıran Tiyatro Gazetesi’ne ve Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.