Uludağ'da sömestr yoğunluğu

Kış turizminin en önemli kayak merkezi Uludağ'da sömestir tatilinde yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezinden biri olan Uludağ'da birinci ve ikinci oteller bölgesindeki pistler kayak yapanlarla dolarken, acemi kayakçılar ise düşmekten kaçamadı.Bazı tatilcilerin kızakla kaydığı görülürken, bazıları da bol bol fotoğraf çekti.Kar yağışı ve sis nedeni ile görüş mesafesi 10 metreye kadar düşerken, bu durum tatilcileri etkilemedi.Kar kalınlığının 165 santimetre olduğu Uludağ'da, hava sıcaklığı ise eksi 5 derece olarak ölçüldü.
Kayak pistleri hem profosyonel hem de acemi kayakçılarla dolup taşarken, trafik yoğunluğuna jandarma ekipleri müdahale etti. Uludağ'da gün içinde hem sisli hem güneşli hava yaşanırken, sıcaklığın eksi 5 dereceye kadar düştüğü, teleferik ya da karayoluyla ulaşımın sağlandığı Uludağ'ın son yılların en gözde sezonunu geçirdiği bildirildi.






Öte yandan Türkiye'nin bir çok yerinden turlarla otobüslerin öğrencileri günübirlik Uludağ'a getirdiği, beyaz zirvenin tatilci istatistiklerinde kış turizm merkezleri arasında ilk sıralardaki yerini koruduğu öğrenildi