Tophane Rotary Kulübü Meslek Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu

Tophane Rotary Kulübü'nün 2020-2021 Dönemi Meslek Hizmet Ödülleri, bu sene pandemi döneminde özverili çalışmaları nedeniyle sağlık emekçilerinden İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzm. Dr. Önder Koçak ve asistanı Leyla Baruğ'a verildi.

Uzm. Dr. Önder Koçak ve asistanı Leyla Baruğ layık görüldü. Pandemi nedeniyle doktorun muayenehanesinde gerçekleştirilen törende, ödüller takdim edildi. Programın devamında ise Tophane Rotary Kulübü üyelerinin katılımıyla düzenlenen ödül töreni, zoom üzerinden uzaktan erişim ile gerçekleştirildi.

Tophane Rotary Kulübü 2020-2021 Dönemi Başkanı Dinçer Tomruk, rotary kulüplerinin her yıl faaliyet gösterdikleri bölgede iş ve meslek yaşamında en iyiye, güzele ve doğruya özendirmek için etik değerlerini bozmaksızın, fedakarlıkla hizmet ederek mesleki başarıyı yakalamış ya da mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişileri, topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkılarını da değerlendirilerek ödüllendirdiklerini söyledi. 'Rotary Fırsatlar Yaratır' dönem mottosuyla hizmet verdikleri 2020-2021 döneminde meslek hizmet ödülünü, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 küresel salgını döneminde, mesleklerinde gösterdikleri özverili çalışma, üstün başarı ve Rotary ilkeleri ile örtüşen ahlaki davranışları nedeniyle iki sağlık emekçisine vermeyi uygun gördüklerini ifade etti. Başkan Dinçer Tomruk, Tophane Rotary Kulübünün de bağlı olduğu 2440. Bölge Federasyonu'nun Covid-19 ile mücadele kapsamında yürüttüğü küresel bağış projesi kapsamında Bursa ve İzmir'de üniversite hastanelerine 160 bin dolar değerinde solunum cihazı bağışı gerçekleştirdiğini, ayrıca tam donanımlı bir ambulans bağışı yapıldığını bildirdi.

"PANDEMİ İLE MÜCADELEDE İBN-İ SİNA'NIN FELSEFESİNİ BENİMSEDİK"

İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzm. Dr. Önder Koçak, pandemi ile mücadelede İbn-i Sina'nın veba ve salgınlarla mücadele felsefesini uyguladıklarını ifade ederek, bu sayede koronaya yakalanmış hastalarının hiçbirini kaybetmediklerini söyledi. Uzm. Dr. Koçak, "20 yaşında hekimlik yapmaya başlayan İbn-i Sina tarihte ilk kez otopsi yapan hekim. İbn-i Sina'nın büyüklüğü hazırladığı karışımlar değil, yasaklara rağmen otopsi yapmasıdır. Her vefat edene otopsi yaparak vebanın, salgınların sebebini bulmuş, tedavisini de en doğru yöntemlerle uygulamıştır. Halka, 'her gün herkes sıkça ellerini sabunla yıkayacak', 'hastaların evine ve cenazelerin çıktığı evlere girilmeyecek', 'evden çıkmak yasak' emirleri ve vebanın kaynağının fare olduğunu tespit etmesi ile vebada ölümleri azaltmayı başardığı görülmüştür. Günümüzde yaşadığımız da tarihteki olaylara çok benziyor" dedi. İtalya'da yapılan Covid-19 otopsisinin sonuçlarından esinlenerek hastalarına uyguladıkları tedavide yüzde 100 başarıya ulaştıklarını kaydeden Uzm. Dr. Önder Koçak, "Koronadan ölümün, akciğer dokusunun iltihabı ile değil, akciğer damarlarının pıhtılaşması ile geldiği ortaya çıktı. Biz de bunun ortaya konulduğu an itibari ile her hastamıza kan sulandırıcı ilaçlar verdik ve bu sayede hiç hasta kaybetmedik" diye konuştu.

 

bursa tophane rotary kulübü meslek hizmetleri ödülleri sahiplerini buldu