Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Dallı, Ankara Balık Hali'ni ziyaret etti

2026-2027 balık sezonunun başlamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Ahmet Dallı, sabah 05.00'te Ankara Toptan Balık Hali'nde balıkçı esnafını ziyaret etti.

2026-2027 balık sezonunun başlamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Ahmet Dallı, sabah 05.00'te Ankara Toptan Balık Hali'nde balıkçı esnafını ziyaret etti.

Ankara'da 2026-2027 balık sezonunun başlamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Ahmet Dallı, sabah saat 05.00'te Ankara Toptan Balık Hali'nde balıkçı esnafı ile bir araya geldi. İl Müdürü Dallı, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dallı, bereketli bir sezon olduğunun görüldüğünü ifade ettiği açıklamasında, Bugün Ankara'da balık halinde, sabahın erken saatinde, balığın ülkemizdeki hareketini görmek üzere gelmiş olduk. Hepinizin malum olduğu üzere 1 Eylül itibarıyla ülkemizde av sezonu açılmış durumda. Şu an itibarıyla avcılarımızdan bize gelen bilgiler doğrultusunda özellikle hamsi ve palamudun yoğun bir şekilde çıktığını görüyoruz. Dolayısıyla bu bizi sevindiriyor. Çünkü ülkemizde balık tüketimi son yıllarda giderek artmakta, geçtiğimiz sene 8,8 kilogram kişi başına tüketimle istenen seviyeye doğru gidiyoruz. Bu sene palamudun bol olması vatandaşlarımızın balığa ulaşması açısından da önemli şeklinde konuştu.

Bizim mottomuz şu: 'En iyi balık Ankara'da yenir

Vatandaşların haftada en az iki defa balık tüketmelerini tavsiye eden Dallı, açıklamasında, Balık önemli besin kaynağı; içerdiği protein oranı, omega yağları ve vitamin değerleri bakımından özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin beslenmesinde önemli yer tutuyor. Dolayısıyla biz de bugün bu bolluğa ve berekete vurgu yapmak üzere Bakanlığımızın yetkilileriyle Ankara halimizdeyiz. Çünkü Ankara hali ülkemizdeki hallerin en önemli hallerinden bir tanesi, son derece modern ve gelişmiş bir hal. Ankara her ne kadar kıyıya yeri olmasa da, karasal bir lokasyonda bulunsa da tüketimin en yoğun olduğu illerden bir tanesi. Bizim mottomuz şu: 'En iyi balık Ankara'da yenir.' Bugün bunu vurgulayalım diye buradayız. İnşallah bereketli bir sezon olur hem balıkçılarımıza hem de satışçılarımıza diye konuştu.

100 tane personelimizle düzenli bir denetim yapıyoruz

Denetimlerin şu anda ne aşamada olduğunun sorusuna üzerine İl Müdürü Ahmet Dallı Biz gerek satış yerlerinde, perakende yerlerinde gerekse de halde düzenli olarak il ilçe müdürlüğümüzdeki görevli 100 tane personelimizle düzenli bir denetim yapıyoruz. Buradaki temel maksadımız şu: Gerek av sezonunda boy yasaklarına, zaman yasaklarına uyulması gerekse de tazelik kontrolü yapmak suretiyle balığın vatandaşımızın sofrasına sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde ulaşmasını temin etmek. Elbette zaman zaman karşılaştığımız ufak tefek aksaklıklar var ama özellikle Ankara Hali için söylüyorum gerçekten son derece sağlıklı balık tüketime geliyor diyebiliriz cevabını verdi.

Türkiye'de en taze balık Ankara'da yenir diyoruz

Ankara hep taze balık yenilmesinin sebebinin sorulması üzerine İl Müdürü, Ankara Türkiye'nin tam merkezinde. Balık gerek avlanma yerleri itibarıyla gerekse de üretim yerleri itibarıyla ulaşım açısından, lojistik merkezi diyebileceğimiz bir noktada Ankara'da. Gece yüklenen balık, sabah halimizde işte gördüğünüz bu saatte, saat 5'te hale geliyor ve buradan da direkt perakende satış yerlerine gidiyor. O sebeple Türkiye'de en taze balık Ankara'da yenir diyoruz diye konuştu.

Türkiye su ürünlerinde oldukça önemli bir yere sahip

Şu anda hangi balıkların olduğu ve hangilerinin yenilmesi gerektiği sorusuna İl Müdürü Dallı şu cevabı verdi:

Şu anda gezdiğimiz en yoğun palamut var. Palamut sezon itibarıyla da oldukça yoğun bir şekilde çıkıyor. Avcılarımızdan gelen bilgiler de bu yönde. Şu anda Marmara hamsisi de oldukça bol. Türkiye su ürünleri üretiminde hem avcılıkta hem de iç sulardaki üretimimizde oldukça önemli bir yere sahip; hem avcılık hem de yetiştiricilik. Dolayısıyla çiftliklerimizden de balıklar geliyor. Şu anda levrek, alabalık, turna; bunlar iç sularımızdan gelen balıklar veya denizdeki çiftliklerimizden gelen balıklar ama şu anda yoğun bir şekilde hamsi ve palamut var.

Dallı, vatandaşlara haftada en az iki defa balık tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Yeni sezonun bereketli olmasını diledi.