Tarihin izinden giden Şırnaklı öğrenciler Malazgirt kampına uğurlandı
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi kapsamında millî ve manevi değerleri yerinde idrak etmeleri amacıyla öğrencileri Malazgirt kampına coşkuyla uğurladı.
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında millî ve manevi değerleri yerinde idrak etmeleri amacıyla öğrencileri Malazgirt kampına coşkuyla uğurladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen proje çerçevesinde, gençlerin köklü tarihi ve manevi mirası yakından tanımaları, tarih bilinci ve kültürel farkındalık kazanmaları hedefleniyor. Düzenlenen kamp programı süresince öğrencilerin hem tarihi mekanları inceleme fırsatı bulacağı hem de çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle bilgi ve deneyimlerini artıracakları belirtildi. Gezi sayesinde gençlerin akranlarıyla kaynaşarak değerler eğitimini uygulamalı olarak tecrübe etmeleri amaçlanıyor.
Konuyla ilgili Şırnak İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kampın öğrencilerin kişisel ve kültürel gelişimine büyük katkı sunacağı vurgulanarak, Öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerini artırmalarına katkı sağlayacak bu özel kamp programının son derece verimli geçmesini diliyor, tüm öğrencilerimize ve rehber öğretmenlerimize hayırlı yolculuklar temenni ediyoruz ifadelerine yer verildi.