'Tarih Yazan Çocuklar İnegöl'de' projesi

İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı ve bir dağıtım firması iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında ilçedeki 51 ilkokulda, 644 derslik için 'Tarih Yazan Çocuklar İnegöl'de' kitap setinin bulunduğu özel kitap ağacı kuruluyor. Proje kapsamında okullara ilçedeki firmalar ve iş insanları destek veriyor.

Proje kapsamında Huzur Mahallesi'nde bulunan Huzur İlkokulu'na da kitap ağacı kuruldu. Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkan Vekili Rıdvan Kocaağa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, okul müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Işık, projenin çok önemli olduğunu belirterek, destek verenlere teşekkür etti. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru da, "Bu projenin hayat bulması bizi mutlu etti" derken, Kaymakam Eren Arslan, "Projenin hayat bulmasının mutluluğunu yaşıyorum. Biz büyük bir millet, güçlü bir devletiz. Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizle donanmış, geçmişini, atasını varacağı noktayı bilen bir nesil yetiştirmek adına bu projeyi önemsiyoruz. Projeye destek veren hayırseverlerimizin destekleriyle bu noktaya geldik. Projelere destek veren tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından 100 tarihi karakteri canlandıran çocuklar karakterleri tanıtırken, çeşitli gösteriler de yapıldı.

i̇negöl belediyesi i̇negöl kaymakamlığı arih yazan çocuklar i̇negölde projesi huzur i̇lkokulu kitap ağacı