Soylu: Türkiye'ye karşı cinnet halindeler

10 büyükelçinin bildirisine tepki gösteren Soylu, "Aslında 10 Batılı büyükelçi, bükemedikleri bileği öpmek yerine dün bizi tehdit etmeyi seçtiler, böyle bir bildiri yayınladılar. Batı şu anda Türkiye'ye karşı bir cinnet halindedir" dedi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi programı kapsamında Diyarbakır'ı ziyaret etti.

Bir otelde Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Bakan Soylu, 10 büyükelçinin bildirisine değindi. Soylu "Aslında 10 Batılı büyükelçi, bükemedikleri bileği öpmek yerine dün bizi tehdit etmeyi seçtiler, böyle bir bildiri yayınladılar. Tehdidin içeriği çok önemli değil. Vız gelir, tırıs gider. Batı şu anda Türkiye'ye karşı bir cinnet halindedir. 'Siz nasıl Akdeniz'de bize sormadan dolaşırsınız? Siz nasıl Azerbaycan'da bir irade ortaya koyarsınız? Siz nasıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte iki kardeş oturur da Maraş'ı tekrar açarsınız? Siz nasıl 40 yıl yatırım yaptığımız PKK, FETÖ hatta DEAŞ terör örgütünü bitirirsiniz? Siz nasıl PKK'ya yönettirdiğiniz belediyelere bu milletin evlatlarını görevlendirirsiniz de surda gedik açtırmazsınız, bu milletin vergileriyle yine bu millete hizmetkar olursunuz?'"

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek "Hepinizi tehdit etti, hesap soracakmış. Senin soracağın hesaptan kim korkar? Demirden korksak trene binmeyiz. Bu millet hiçbir şeyden korkmadı şimdiye kadar" dedi.

Anneler ile buluştu

Bakan Soylu, Diyarbakır'daki temasları kapsamında, terör örgütünce dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileler ile de bir araya geldi. Diyarbakır Öğretmenevinde düzenlenen program, basına kapalı gerçekleşti. Ailelerle tek tek görüşen Soylu, görüşmeyi sosyal medya hesabından "Diyarbakır'dayız. Cesaretleriyle terör örgütüne diz çöktüren, Diyarbakır Anneleriyle bir aradayız" notuyla paylaştı.

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da tarihi Keçi Burcu'nda 16 Ekim'de açılan "Hafıza Odası" sergisine de tepki gösterdi.

"Diyarbakır'da özellikle sanat üzerinden bir hadise gerçekleşti" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir Hafıza Odası açtılar. Hafıza Odası'nı açanlara bakarsanız CHP'liler ve HDP'liler yan yanalar. Bu Hafıza Odası'nda Dürümlü'de katledilenler, türküleriyle yüreklerimizi yakan Aybüke öğretmen, bir köydeki 3 aylık, 6 aylık bebek var mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz, neyi temizleme gayreti içerisindesiniz."

İranlı mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tahran'da İranlı mevkidaşı Ahmed Vahidi ile bir araya geldi. Soylu, Vahidi ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İranlı mevkidaşına yeni görevi nedeniyle hayırlı olsun dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirten Soylu, "Bugüne kadar birçok meselede çok başarılı bir iş birliği gerçekleştirdik. Birçok çözülemeyecek meseleyi birlikte adım atarak çözülebilir hale getirdik. Sınırdaki iş birliklerimiz terörle mücadeledeki her iki ülkenin de kararlılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ve sınırları aşan organize suçlarla mücadelede bir ülkenin mensupları gibi hareket ettik. Bizim iş birliğimiz diplomatik bir iş birliği değildir, kardeşliktir" dedi.