Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı

Pursaklar Belediyesi, ilçe halkını yerli tohuma teşvik etmek amacıyla Endemik Vadi'de 5'incisi düzenlenen geleneksel ata tohumu sebze fidesi dağıtımı etkinliğinde 3 bin 500 kişiye fide dağıttı.

Pursaklar Belediyesi, ilçe halkını yerli tohuma teşvik etmek amacıyla Endemik Vadi'de 5'incisi düzenlenen geleneksel ata tohumu sebze fidesi dağıtımı etkinliğinde 3 bin 500 kişiye fide dağıttı.

Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi'de '5'inci geleneksel ata tohumu sebze fidesi dağıtımı etkinliğini gerçekleştirdi. Fide dağıtım etkinliğinde 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu domates, biber ve salatalık fidesi dağıtıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte uzun kuyruklar oluştu. Etkinlikte konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ata tohumlarının korunması ve farkındalık oluşturması gerektiğini vurgulayarak, Bu bir farkındalık çalışması. Ata tohumlarının kaybolmaması, yaygınlaşması için yaptığımız bir çalışma. Bu bir çiftçilik faaliyeti değildir. Bu bir farkındalık faaliyetidir. Bugün de yaklaşık 3 bin 500 kişi bu alanda dağıttığımız fidelerden alacak. İnsanlar artık şehir yaşamında topraktan uzaklaştığı için kendilerini iyi hissedemiyorlar. Biz onları bir nebze üretimin içine katmak, kendi ürünlerini, kendi aromalarıyla yiyebilmeleri için teşvik ediyoruz. İnşallah her yıl bunu daha da büyüterek devam edeceğiz dedi.

Ziyaretçilerden Nazire Akdoğan, mesaj yoluyla etkinlikle ilgili bilgi aldığını belirterek, Burası şu an çok yoğun, herkes ata tohumu alabilmek için bekliyor. Bizim bahçemiz var, oraya ekeceğiz. Ata tohumu olduğu için de çoğaltacağız ifadelerini kullandı.

Etkinliğin Pursaklar halkına çok faydalı olduğunu söyleyen Muzaffer Hankulu ise, Halkımıza çok faydası oluyor. Ekiyoruz, sonra büyütüyoruz, meyvesini yiyoruz. Biz tohumu köye götürüyoruz, bahçemiz var, orada bakıyoruz. Daha sonra da meyvesini yiyoruz. Biz normalde tohumları dışarıdan alıyoruz. Buradaki kadar iyi değil. Ben daha önce de aldığım için biliyorum. Özelikle salatalığı. O nedenle bu kalabalığın böyle olması normal şeklinde konuştu.