Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli yurda döndü

Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan kadın boksörümüz Busenaz Sürmeneli, İstanbul'da sevgi gösterileriyle karşılandı.

Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan kadın boksör Busenaz Sürmeneli, İstanbul'da sevgi gösterileriyle karşılandı.

Busenaz Sürmeneli, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çocukluk hayalim avuçlarımın içinde. Küçük bir çocuktum, sadece olimpiyatın ne olduğunu bilmeden, Cahit Hocam her zaman bana 'Olimpiyat'a gideceğiz, altın madalya kazanacağız' dedi. Evet, başardık, altın madalyamızı kazandık.

"HAYAL KURAN ÇOCUKLARA VE KADINLARA ARMAĞAN OLSUN"

Çok mutluyum, çok gururluyum, Türk kadını olmaktan, Türk kadınının yapabileceklerini göstermekten. Bu madalya, hayal kuran bütün çocuklara, hiç pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türk'ün gücünü gösteren herkese armağan olsun. Umut ışığı olsun.

Yangınlarda çalışanlara, canı, evi barkı yananlara, herkese umut ışığı olsun, herkese umut ışığı olsun.

"OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU BAMBAŞKA BİR DUYGU"

Hepinize çok teşekkür ederim, Allah bana nasip etti, 108 sporcumuza da nasip eder inşallah bu duyguyu. Tarif edilemez bir duygu. Avrupa, Dünya Şampiyonluğu yaşadım, ama bu bambaşka bir duygu. Madalyamı ağlayarak aldım, ama iyi ki ağlamışım. Türk kadını olmaktan mutlu ve gururluyum, teşekkür ederim."