OHEM'den Bin 151 Kişiye Okuma Yazma Eğitimi

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nde, meslek edindirme kurslarından kültür sanata, spor ve kişisel gelişim kurslarından beceri kazanmaya, aile eğitiminden değerler ağitimine 50' ye yakın alanda kurs faaliyetleri düzenlemekte.



Yoğun olarak açılan kurslardan birisi de Okuma Yazma Kursları. Osmangazi'deki 136 mahallede, uygun olan tüm okullarda  açılan "Okuma - Yazma " kurslarına vatandaşlar da yoğun katılım gösteriyor. Yaşamları boyunca çeşitli sebeplerle öğrenimlerine devam edememiş, yada öğrenim hayatları yarım kalmış vatandaşlara yönelik olarak açılan okuma yazma kurslarına katılanlar, ayrıca sosyal ve kültürel gelişimlerini de sağlanıyor. Bu kapsamda Emek Mahallesinde Zeytinlik Kur'an Kursu'nda açılan Okuma Yazma Kursuna katılan 36 vatandaş, düzenlenen törenle "Okur Yazarlık Belgesi"ni aldı.

Törende bir konuşma yapan Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse; "Çeşitli sebeplerle okula gidememiş vatandaşlarımızı okur yazar yapmak için, ilçemizdeki 136 mahallemizde ve tüm okullarımızda bu kursları açmaktayız.
Vatandaşlarımızı kendilerine en yakın Halk Eğitimi Kurs Merkezlerimize, mahalle muhtarlıklarımıza, okul müdürlüklerimize, Kuran Kurslarımıza müracaat etmeye bekliyoruz. Son 8 ayda okuma yazma alanında 96 kurs açarak bin 151 vatandaşımızı okur yazar duruma getirerek belgelendirdik. Amacımız Osmangazi ilçemizin tüm mahallelerinde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşarak, onları okur yazar duruma getirmek." dedi. Emek Mahallesinde Okuma Yazma Kursuna katılan 36 kadın kursiyere belgeleri, törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

Okuma yazma kursları 1. ve 2. kademeden oluşmakta olup her bir kademe için en fazla 160 saate kadar kurslar düzenlenmekte. Kurslar katılımcıların ortak talepleri doğrultusunda, hafta içi, hafta sonu, hem gündüz  hem de akşam saatlerinde açılmakta. Kursları tamamlayanlara, yapılacak durum tespit sınavı sonucuda İlkokul seviyedinde Okur Yazarlık Belgesi düzenleniyor.