Nilüfer'de ulaşıma kadın eli

BURSA'da yaşayan 42 yaşındaki Emine Fenerli, merkez Nilüfer Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Müdürlüğü'nde işe başladı.

BURSA’da yaşayan 42 yaşındaki Emine Fenerli, merkez Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Müdürlüğü’nde işe başladı. E sınıf ehliyeti bulunan Fenerli, kullandığı servis otobüsüyle çalışanları taşıyor. Yaklaşık 25 yıldır ehliyeti bulunduğunu söyleyen 1 çocuk annesi Emine Fenerli, “İşimi severek yapıyorum. Sorumluluğumu çok iyi biliyorum. Servis şoförlüğü yapan tek kadın sürücü olduğum için de çok mutluyum” dedi.

Merkez Nilüfer ilçesinde oturan evli ve bir çocuk annesi Emine Fenerli, 6 ay önceNilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne iş başvurusu için müracaat etti. Başvurusu kabul edilen Fenerli geçtiğimiz pazartesi günü belediyeye bağlı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde işe başladı. Bursa’dabulunan belediyelerdeki tek kadın sürücü olan Emine Fenerli kendisine zimmet edilen otobüs ile çalışanlara servis hizmeti veriyor. Kendisinin E sınıfı ehliyeti bulunduğunu ve 25 yıldır sürücülük yaptığını söyleyen Emine Fenerli, “Benim amacım hem iş bulup çalışmak hemde kadın olarak gerekirse servis aracı kullanabileceğimizi göstermemdi. Belediye bana iş vererek bunu kanıtlamış oldum. İşimi severek yapıyorum. sorumluluğumu çok iyi biliyorum. Servis şöförlüğü yapan tek kadın sürücü oludğum için mutluyum, gururluyum” dedi.

Göreve başladığı ilk gün servis aracı kullanan erkek sürücülerin kendisini yadırgadığını daha sonra tebrik etmek zorunda kaldığını söyleyen Emine Fenerli, bazı günler servis aracını kendisi yıkıyor.