NES'Lİ YAŞAM'IN KONUĞU ALİ YILMAZ OLDU

Genel Yayın Yönetmenimiz Neslihan Çelik ALKOÇLAR'ın hazırlayıp sunduğu NES-Lİ YAŞAM Programının yeni konuğu AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz oldu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Neslihan Çelik ALKOÇLAR’ın hazırlayıp sunduğu NES-Lİ YAŞAM Programının yeni konuğu AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz oldu.

Özgün içeriğiyle yıllardır en sevilen ve beğenilen söyleşi programlarından biri olan NES’Lİ YAŞAM’ın bu haftaki konuğu AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz oldu.

Ali Yılmaz; Genel Yayın Yönetmenimiz  Neslihan Çelik ALKOÇLAR’ın hazırlayıp sunduğu NES’Lİ YAŞAM programında, aday adaylık sürecinden, Osmangazi’ye yönelik projelerine, kentsel dönüşümden depremle mücadeleye kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarına AK Parti’deki siyasal yaşamına değinerek başlayan Ali Yılmaz, “Osmangazi’de doğup, Osmangazi’de büyümüş biriyim. Üniversite yıllarım İstanbul’da geçti. İstanbul’da hem Refah Partisi hem Fazilet Partisi hem de AK Parti’de uzun yıllar görevlerim oldu. Daha sonra Bursa’ya geri döndüm. Burada’da AK Parti İl Başkanlığı’nda uzun yıllar il başkan yardımcılığı yaptım, halkla ilişkiler ve AR-GE birimlerinde, yerel yönetimlerde görev yaptım. Daha sonra Osmangazi’de bir dönem ilçe başkanlığı görevi yaptım.” dedi.

İlçe başkanı olduğu dönemde tüm yöneticiler ile beraber vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilenme fırsatı bulduğunu belirten Osmangazi Belediye başkan aday Adayı Ali Yılmaz, hem teşkilatın hem de halkın gönlüne girdiğini düşündüğünü söyledi.

Tecrübe, bilgi ve birikimlerimi Osmangazi’ye aktarmak, hizmet etmek için aday adayı olduğunu belirten Ali Yılmaz, Osmangazi belediye başkan aday adaylarının her birinin kıymetli olduğunu ve hangi aday seçilirse ilçeye büyük katkıda bulunacağını ve tüm partililerin aday etrafında kenetleneceğini söyledi.

“Girilmedik cadde, sokak, sıkmadık el bırakmayacağız. Uyumadan canla başla çalışarak Osmangazi’yi en yüksek oyla kazanmanın hedefine ulaşmak istiyoruz.” diyen Ali Yılmaz, siyaset başta olmak üzere sosyal hayatta iletişimin çok önemli olduğuna dikkat çekerek;   Önceki dönemlerde görev yapmış başkanlarımızdan ve hâlihazırda görevde olan Mustafa Dündar başkanımızdan devralacağımız bayrağı daha ilerilere taşıyacağız. Geçmiş dönemlerde aday adaylığımız sırasında hazırlamış olduğumuz projeleri takdim etmiştik. Bir kısmı hayata geçirildi bir kısmı da hayata geçirilmeye çalışılıyor. Gerçekleştirilmeyen projeleri de gecemizi de gündüzümüze katarak bir gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Kentsel dönüşümde güvenli ve huzurlu yaşam alanları inşa edeceğiz”

Kentsel dönüşüme yönelik projelerine de değinen Ali Yılmaz, kentsel dönüşümün doğru bir planlama ve projelerle birçok problemi de çözeceğini vurgulayarak; “Osmangazi’de neredeyse bir asırdır çarpık bir kentleşme var. Bu nedenle kentsel dönüşüm geçmişten gelen bir ihtiyaç. Vatandaşlarımıza sağlam, güvenilir ve öldürmeyen konutlar yapmak için hedeflerimizi olarak koyduk. Göreve gelirsek bu süreci hızlandıracağız. Bölge bölge tespitler yapıp öncelikli alanları belirleyerek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Özellikle depreme yönelik fay hattı ve zeminle ilgili çok önemli plan ve projeler hazırladık.  Osmangazi ilçemizde nereden fay hattı geçtiğine yönelik yeterince bilgi ve birikim sahibiyiz. Fay hattı üzerine yerleşim yapılmaması ve zemin problemliyse sağlamlaştırarak bina yapılmasına yönelik plan ve projelerimiz var. Kentsel dönüşümü, sadece alt ve üstyapıların yenilenmesi olarak ele almıyoruz, aynı zamanda her bir vatandaşımızın içinde yaşadığı sosyo-kültürel birikimi de göz ardı etmeden bir dönüşüm planlıyoruz. Her şeyden önemlisi insanların komşuluk ilişkilerini zedelemeden bir dönüşüm yapılması gerekiyor. Unutmamalıyız ki, kentsel dönüşümün finans boyutu da var. Alışveriş merkezlerinin de içerisinde olduğu, lüks binalarla desteklenen sosyal konutlar yapılabilir. Özellikle bu anlamda Yıldırım ilçemizde çok güzel projeler hayata geçirildi ve geçirilmeye de devam ediyor. Nasip olur, göreve gelirsek vatandaşlarımızın en uygun maliyete güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşam süreceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin keyifli zamanlar geçireceği yeşille iç içe konutlar inşa edeceğiz.” diye konuştu.

 “Osmangazi’yi ortak akılla yöneteceğiz”

Dağ yöresinden Osmangazi’ye çok fazla göç hareketi olduğunu, özellikle kırsal turizmin canlandırılması gerektiğini dile getiren Ali Yılmaz şunları söyledi: “Özellikle hayvancılık ve tarımla ilgili yapacağımız çalışmalarla yörede sosyo-ekonomik hayatı da canlandıracağız. Böylece kente göç hareketini de bir nebze azaltabileceğimize inanıyoruz. Bu anlamda STK’larımızla da her türlü fikir alışverişini yapacağız ve ortak projeler yürüteceğiz.”

Osmangazi’yi ortak akılla yönetmeyi hedeflediklerini söyleyen Yılmaz; “Aldığımız bu emaneti gençlere taşıyacağız. İnanıyorum ki, halkımızın duası ve desteği oldukça aşılmayacak engel, kazanılmayacak zafer yoktur. İlk günkü aşk ve heyecan ile, bu kutlu yolda, azim ve kararlılıkla Osmangazi’yi ortak akılla yöneteceğiz ve Osmangazi’ye birlikte hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çocukluğundan beri, çocuklar için oyun alanlarıyla dolu, her bir bireyin sosyal ve kültürel olarak aradığı her şeyi bulabileceği bir kent hayali kurduğunu ifade eden Yılmaz, sanayisiyle, kültürel mirası ile, sosyal yaşamıyla, altyapısı ve üstyapısıyla marka bir kent olan Osmangazi için Bursa’nın ve ilçenin tüm dinamikleriyle işbirliği içerisinde olacaklarını dile getirerek sözlerini noktaladı.