'Neden askeri yazışma kurallarından vazgeçiliyor?'

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 10.01.2019 tarihinde Türkiye genelinde bulunan askeri birliklere ve askerlik şubelerine gönderilen emirle askeri yazışma kurallarından vazgeçilerek, sivil yazışma kurallarının getirilecek.

Söz konusu değişiklikle birlikte Cumhuriyet tarihi boyunca devam eden askeri yazışma kuralları da sona erecek. Konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türk Silahlı Kuvvetlerini bitirmek isteyen emperyalizmin düzenli saldırılarının son şekli olarak yorumladı.



Aydın şunları söyledi:"AKP iktidarında Balyoz, Ergenekon, askeri casusluk gibi düzmece olduğu ortaya çıkan davalarla Atatürkçü, Cumhuriyetçi subayların tasfiye edilmesi, FETÖ ile mücadele edilmesi yerine Atatürkçü subaylarla mücadele edilmesi, kozmik odaya AKP-FETÖ işbirliğiyle girilip askerin en mahrem bilgilerinin emperyalizme geçirilmesi aslında AKP'nin adım adım büyük orta doğu projesinin eş başkanlığı çerçevesinde ülkenin parçalanması için attığı adımların somut göstergelerinden en sonuncusudur."Askeri tank palet fabrikasının satılmasının da bu ülkeye yapılan en büyük kötülük olduğunu belirten Erkan Aydın, "Kıbrıs çıkarmasından sonra Amerikan ambargosu sırasında kendi yerli ve milli silahlı gücünü oluşturmak amacıyla kurulmuş ve başarılı olmuş önemli kurumlardan biri olan tank palet fabrikasının peşkeş çekilmesi gibi sivil yazılım ve askeriyenin kodlarının başkalarının eline verilmesi amaçlandığı çok açıktır" dedi.Askerlik şubelerinin vali ve kaymakamlara bağlanacağı yönünde hazırlık yapıldığının da bildirildiğini söyleyen Aydın, Bakan Akar'a şu soruları yöneltti:



"Yurt çapında askeri birliklere ve askerlik şubelerine gönderilen askeri yazışmalarla ilgili emrin içeriği nedir? Neden askeri yazışma kurallarından vazgeçilmektedir? Buna neden ihtiyaç duyulmuştur? Söz konusu uygulama Cumhuriyet Dönemi'nin geçmiş birikimlerini  uygulama ve arşivinin  silinmesine yol açmayacak mıdır? Askerlik şubeleri idaresinin  Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınarak, vali ve kaymakamların yönetimine  devredilmesinin gerekçesi nedir? Buna neden gereksinim duyulmaktadır?"