MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ, HEYKEL VALİLİK BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ, HEYKEL VALİLİK BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Ticaret Borsası arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ, HEYKEL VALİLİK BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Ticaret Borsası arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bursa Valiliği Heykel Hizmet Binasında gerçekleşen iş birliği protokolü imza törenine Vali Yakup Canbolat’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Ticaret Borsası Başkanı Önder Matlı, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ile Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolünü Vali Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı imzaladı.

İmzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını dileyen Vali Canbolat yaptığı konuşmada   “  Bugün kıymetli bir tören için yine bir araya geldik.  Bursa Ticaret Borsamızla, Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında düzenlenecek bir protokol ile Tarım Meslek ve Teknik Anadolu Liselerinde teşvik anlamında bir uygulama protokolü imzalayacağız. Protokol kapsamında Ticaret Borsamız,  protokol yaptığımız okullarımıza birçok katkı sunacak. Bunların başlıcalarına bakıldığı zaman atölye ve laboratuvarların yeni teknolojilere kavuşturulması, mezun olanların istihdamının sağlanması, başarı bursu verilmesi, malzeme desteğinin verilmesi, kariyer günü etkinlikleri ve rehberlik gibi etkinliklerin düzenlenmesi gibi birçok konuda meslek liselerimizin kapasitelerinin arttırılması, kalitelerinin arttırılması ve bu çocuklarımızın iyi şartlarda yetişerek hayata hazır yetişmelerinin sağlanması,  mezun olduktan sonrada direk istihdama katılım sağlamalarını amaçlayan bir proje.

 Bu konuda daha önce Milli Eğitim Bakanımız geldiğinde de Bursa’daki sanayici derneklerimiz ve Ticaret Sanayi Odamızla da aynı protokolü imzaladık. Bugün ben Özer beye çok teşekkür ediyorum. Bursa Ticaret Borsası hayırlı bir hizmete vesile oluyor. Biz onların geniş, büyük katkılarını her zaman şükranla anacağız. Ülkemizde herkesin malumu ara eleman sorunu var. Milli Eğitim Bakanımızın tanımıyla aranan eleman sorunu var. Dolayısıyla bu elemanların yetiştirilmesi, ülkenin kalkınması, ülkede ekonominin büyümesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ancak nitelikli elemanla olabilmekte. Sunmuş oldukları bu önemli katkıdan dolayı  Bursa Ticaret Borsamıza çok teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü adına, Bursa Valiliğimiz adına da çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı olsun inşallah.”  dedi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise “Sektörün Tarım Meslek Liselerinden beklentileri nelerdir? Öğrencilerin, sektörün beklentisi doğrultusunda yetkinlik kazanabilmesi için okul-özel sektör işbirliği modeli nasıl olmalı? Tarım Meslek Liselerinin sektördeki karşılığı nedir? Tarım Meslek Lisesi mezunlarının istihdamının önündeki engellerler nelerdir? gibi soruların cevaplarını, yakın bir tarihte yüzde 70 özel sektör, yüzde 30 kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılacağı bir çalıştayla tespit edeceğiz ve sonuçları Tarım Meslek Liselerinin günümüz iş dünyası ile entegrasyonunu güçlendirmek için yol haritamız olacak. İlimizde bulunan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere, tarım liselerinin yeniden etkinliğini arttırmak, fiziki alt yapılarını güçlendirmek, eğitim modelinin modernize edilerek, kamu-özel sektör iş birliği ile uygulama ağırlıklı bir modele dönüştürmek hedefimizdir.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise “Borsamız sadece bu süreçte değil, daha önceki yıllarda da bizimle birlikte oldular. Şu anda onlara ait bir okulu, ortaokul olarak kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin yaptığı okulda Ticaret Odasıyla birlikte katkılarını biliyorum. Karacabey’de yapılan Tarım Meslek Lisesinin oluşumunda desteklerini hep birlikte gördük. Bundan sonraki süreç hem gençlerimizi geleceğe hazırlama hem de nitelikli eleman yetiştirme noktasında bir çalışma olacak. Protokol kapsamında öncelikle bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Ondan sonraki süreçte de hangi alanlarda neye dokunmamız gerekiyor planlı, sistemli, programlı bir şekilde yürümeyi hedefliyoruz. Ben öyle inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu protokol daha da genişleyecektir.” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından Hamidiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Vali Canbolat ve Başkan Matlı’ya, eğitime ve geleceğe yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür edip, çiçek takdim ederek günün anısına fotoğraf çektirdiler.

bursa valiliği bursa ticaret borsası tarım lisesi eğitim