Meral Akşener'den önemli açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.


Akşener'in konuşmasından satır başları:
* Vatandaşımızdan istediğimiz hassasiyeti aynı şekilde uygulamak bizim içinde sorumluluk Bugün ilk defa evin kapısından çıktım.
* Maalesef bu yüzden bazı programlara katılamadım. Bunlardan biri Ayasofya'nın tamamen ibadete açılması.
"ERDOĞAN'I UYARDIM AMA DİNLEMEDİ"
* Çok istedim ama olmadı. En yakın zamanda oraya gideceğim. Erdoğan'ı uyardım ama dinlemedi. Ayasofya'yı siyasete alet ettiler.
* Başbakanlık'tan dilekçelerine cevap alamayınca 2005'te mahkemeye başvuruyorlar. Mahkeme, Başbakanlığın dilekçeye zamanında başvurmadığı için suçlu buluyor.
* O zamanın Başbakanlığı, bugünün Cunhurbaşkanlığı davanın reddini istiyor.O dönemin Başbakanı Önce Sultanahmet'i doldurun diyor.
*  Bugün o iktidar Ayasofya'yı biz açtık diye övünüyor. Yine bir riyakarlık, yine vatandaşı değil, kendini düşünme hesabı. İlk günden beri dedik ki Ayasofya'yı ibadete açın, siyaseti kapatın.
*  Ortak değerlerimizi sömürmekten geri kalmadılar. Güzel Ayasofya'nın o güzel gününde şu sözü bekledik.
* Selam olsun Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan'a, selam olsun İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'e, selam olsun İstanbul'u düşmandan kurtaran Gazi Mustafa Kemal'e.
* Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar. Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir.
* Atatürk Asya'dan Avrupa'ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurtudur. Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr'i yırtıp atanlarla gurur duyun.
* Tarihte Atatürk'e düşman olup da Türk'e dost olan çıkmamıştır.