Melih Gökçek, Bakan Faruk Çelik'i dinledi, gözler Recep Altepe'de!

Ankara Halk Ekmek Fabrikası ekmek fiyatını 75 kuruştan 70 kuruşa indirdi. Şimdi gözlerse Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş. BESAŞ'a çevrildi.

Geçen cumartesi günü Bursa‘da açıklamalarda bulunan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hitaben,“Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 gram halk ekmeğini 75 kuruşa satıyor. Melih Bey’e sesleniyorum. Biraz fazla kar ediyorsun, biraz indir” demişti. 15 Ocak 2016’dan itibaren Ankara Halk Ekmek zamlı olarak 75 kuruştan ekmek satıyordu.
Bakan Çelik’in bu açıklamalarından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara ve İstanbul’da ekmeğe zam yapılmasının ardından Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın ekmek fiyatını 75 kuruşa yükselttiği hatırlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik’in, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten indirim talebinde bulunduğu hatırlatılan açıklamada, bunun üzerine ekmek fiyatında indirim görüşmelerinin yapıldığı, Ankara Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu toplantısında 75 kuruş olan ekmek fiyatını 70 kuruşa indirme kararı alındığı bildirildi.

Faruk Çelik’in Ankara’daki ekmek zammına tepki gösterdiği anlarda Bursa’da da ekmeğin zamlandığı kamuoyuna yansımıştı!

BESAŞ 400 gram ekmeği 10 kuruş zam yaparak 25 Ocak’tan itibaren 1 liraya satmaya başladı.

Şimdiyse gözler Ankara’nın ardından Bursa’nın da ekmek zammını geri alıp almayacağına çevrildi.

Bu konuda kararı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verecek.

Altepe’nin Bakan Çelik’in açıklamalarını dikkate alıp almayacağını önümüzdeki günler gösterecek.