KKTC'de seçim sonuçları açıklandı

KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi. KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, seçimin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile KKTC'de yapılan seçim sonucunda seçimi kazanan Tatar'ı kutladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda en yüksek oyu alan Ersin Tatar, ikinci turda Mustafa Akıncı ile yarıştı.
Oy verme işlemi 08.00'de başlarken, saat 18.00'de sona erdi. KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci turda 631 sandığın sonuçları açıklandı.
İlk sonuçlara göre, Ersin Tatar oyların yüzde 52,07'sini, Mustafa Akıncı ise oyların yüzde 47,93'ünü aldı. Tatar, resmi olmayan sonuçlara göre seçim yarışını önde götürdü. Seçim sonuçlarının 22.00'de netleşmesi bekleniyor. 
KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi.
Öte yandan geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 11 adaylı ilk tur seçimleri, en düşük katılım yüzdesi ile tarihe geçmişti. 
ERSİN TATAR'DAN İLK AÇIKLAMA
KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, seçimin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Oy veren, vermeyen herkese teşekkürler. Önemli olan kutuplaşmak değil, birlik içinde KKTC'yi güzel günlere taşıyabilmek. Kıbrıs Türk'ü her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Verdiğim her sözü tutacağım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" dedi. 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan seçim sonucunda seçimi kazanan Ersin Tatar'ı kutladı. 
Cumhurbahkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir." 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar'ı gönülden kutluyoruz. Kıbrıs Türkünün refahı, kalkınması ve güvenliği için hep birlikte çalışacağız. KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarını hep birlikte koruyacağız" ifadelerine yer verdi. 
BAKAN ALBAYRAK'TAN TATAR'A KUTLAMA
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: KKTC'de seçimleri önde bitiren Ersin Tatar'ı kutluyor, gelecek günlerde gireceği yoğun tempo için kolaylıklar diliyorum. KKTC ve Akdeniz Bölgesi'nin geleceği için büyük önem taşıyan seçim sonuçlarının kardeş Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
BAKAN DÖNMEZ'DEN ERSİN TATAR'A TEBRİK 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Ersin Tatar'ı tebrik ederek, "Önümüzdeki dönem daha güçlü iş birlikleriyle enerji başta olmak üzere ilişkilerimizi daha da derinleştireceğiz." ifadesini kullandı. 
Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyorum. Türkiye ve KKTC'nin kaderi ortaktır. Önümüzdeki dönem daha güçlü iş birlikleriyle enerji başta olmak üzere ilişkilerimizi daha da derinleştireceğiz." ifadelerine yer verdi. 
 
TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN KUTLAMA MESAJI 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Ersin Tatar'ı sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile tebrik etti. TBMM Başkanı Şentop'un mesajı şöyle:"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucuna göre KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarının KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum." 
KILIÇDAROĞLU: KIBRIS HALKINA HAYIRLI OLSUN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi olmayan sonuçlara göre KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı kutladı. 
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu.
KKTC Cumhurbaşkanı olarak seçilen Tatar'ı kutladığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Mustafa Akıncı'ya da bugüne kadar sürdürdüğü görev nedeniyle teşekkür ediyorum. Gönlümüz, her daim Kıbrıs'ın iyiliğinden yana, sonuçlar Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun." ifadesini kullandı.