İzmir'de orman yangını!

İzmir'in Bornova ile Menderes ilçelerinde ve Aydın Çine'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Manisa'daki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ederken, Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.

İzmir'in Bornova ve Menderes ilçelerinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.
Bornova'ya bağlı Homeros Vadisi ve Menderes'in Çamönü mevkisindeki ormanlık alanlarda  henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 6 arazöz ile 3 dozer sevk edildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek verdiği yangını söndürme çalışması sürüyor.
AYDIN'DA ÇAMLIK ALANDA ORMAN YANGINI
Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi dağlık kesimindeki çam ağaçlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine, bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yönlendirildi.  Söndürme çalışmalarına 5 helikopter, 12 arazöz, 5 su tankeri ve 2 dozerle müdahale ediliyor.
MANİSA'DAKİ ORMAN YANGININDA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dün gece kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.
Alınan bilgiye göre, dün 17.30 sıralarında ilçeye bağlı Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın, gece saatlerinde kontrol altına alındı.
Bu sabah İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 yangın söndürme helikopteri, 2 amfibik yangın söndürme uçağı ve 21 arazöz soğutma çalışmalarına başladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek verdiği yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 35 hektar kızılçam ormanının hasar gördüğü belirtildi.
MUĞLA'DA ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Faralya Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Kelebekler Vadisi'nin üst tarafındaki yangına havadan 2 helikopter, karadan da 6 arazöz, 2 su tankeri ve yangın söndürme işçileriyle müdahale edildi.
Ekiplerin yoğun çalışmasıyla yangın söndürüldü.