İçişleri'nden seyahat izin belgesi uyarısı!

İçişleri Bakanlığı'ndan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için verilen seyahat izin belgeleri hakkında açıklama yapıldı.

GERİBursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri BursaMENÜİçişleri Bakanlığı'ndan seyahat izin belgesi uyarısı!Güncel, 22 Mayıs 2020 Cuma, 13:35İçişleri Bakanlığı'ndan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için verilen seyahat izin belgeleri hakkında açıklama yapıldı.
İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat izin belgesi uyarısı!
 
İçişleri Bakanlığı, seyahat izni verilen 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaş ile refakatçilerinin sayısının 416 bin 598 olduğunu bildirdi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: 
65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için seyahat izin belgeleri e-Devlet, İçi̇şleri̇ Bakanlığı e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden verilmektedir. 
65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için seyahat izin belgeleri kaymakamlıklar/valiliklerden kesinlikle verilmemektedir. 
Bu kapsamda e-Devlet, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden saat 12.30 itibariyle 65 yaş ve üzeri onaylanan başvuru 190.679'dur. Başvuran ve yanındakiler dahil toplam kişi sayısı 416.598'dir. 
Ayrıca bazı basın yayın kuruluşlarımızda yer alan kaymakamlıklar ve valilikler önünde 'yığılma var' şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Haberlerin yapıldığı yer Bağcılar Kaymakamlığı olup, vatandaşlarımız buraya bilgi ve danışma amaçlı gelmiştir. Bu açamla kaymakamlığa gelen toplam 15 vatandaşımıza gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra gönderilmiştir.
65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız dün itibarıyla seyahat izin belgelerini, e-Devlet, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden kesintisiz bir şekilde almaya devam etmektedir.