Hilal Olsun Türkiye

  RAMAZAN'DA AZ ÇOK DEMEDEN PAYLAŞIYORSAN, HİLAL OLSUN TÜRKİYE… Türk Kızılay Bursa Başkanı Davut Gürkan, düzenlediği basın toplantısı ile Türk Kızılay'ın Ramazan Ayı boyunca yürüteceği bağış ve yardım faaliyetlerini ve Bursa ayağında yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

            RAMAZAN’DA AZ ÇOK DEMEDEN PAYLAŞIYORSAN, HİLAL OLSUN TÜRKİYE…

Türk Kızılay Bursa Başkanı Davut Gürkan, düzenlediği basın toplantısı ile Türk Kızılay’ın Ramazan Ayı boyunca yürüteceği bağış ve yardım faaliyetlerini ve Bursa ayağında yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Türk Kızılay Bursa Başkanı Davut Gürkan, beraberinde yöneticileri, Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay, Yıldırım Şube Başkanı Ömer Aykan, Nilüfer Şube Başkanı Coşkun Evkuran  ile basın mensupları ile bir araya geldi. Türk Kızılay’ın bu yıl ‘Ramazan’da az çok demeden paylaşıyorsan, Hilal olsun Türkiye’ sloganı ile yürüteceği çalışmaların Bursa ayağının anlatıldığı toplantı, Kızılay Plaza’daki Türk Kızılay Bursa Şubesi’nde gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLECEK…

Burada konuşan Davut Gürkan, Ramazan-ı Şerif’in manevi havasını teneffüs etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Gürkan,  afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ın, sosyal yardımlarını aralıksız sürdürdüğünü ifade ederek,

“Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecektir. Bizler de yardımsever kimliği ile ön plana çıkan Bursamızda hayırsever vatandaşlarımızın merhamet elini Ramazan’ın ruhuna yakışır şekilde titizlikle çalışarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız. Tüm bu hayır dolu organizasyon sürerken, yardımseverlerimiz yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecekler” dedi.

GIDA KOLİSİ YARDIMLARINDA HEDEF BÜYÜTÜLDÜ…

Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2018 yılında on binlerce gıda kolisinin Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını hatırlatan Davut Gürkan, “Türk Kızılay, bu Ramazan’da Türkiye genelinde 1 milyon 600 bin kişiye ulaşarak 400 bin gıda kolisini ulaştıracak. Ayrıca bayram sürprizlerimizi taşıyan 100 bin kolimiz de ülke çapında çocuklarımıza ulaştırılacak. Bu kapsamda anlaşmış olduğumuz zincir marketlerde Türk Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılay resmi İnternet sitesinden gıda kolileri bağışları kabul edilecek, şehrimizin farklı noktalarına kuracağımız stantlarda da hayırseverlerimizin bağışlarını Kabul edeceğiz. Anlaşmalı olduğumuz marketlerde gıda yardımı gibi çalışmalarımız, Ramazan Ayı boyunca şehrin dört bir yanına dağıtacağımız gıda kolileri ve diğer bir çok projemizle Bursamızda Ramazan’ın bereketini ihtiyaç sahipleri ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.                                               

 FİTRE VE ZEKATLARINIZ EMİN ELLERDE…

Bu yıl gerçekleştirilecek olan fitre ve zekat bağış ve dağıtım çalışmalarına da değinen Başkan Gürkan, “Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Vatandaşların fitre ve fidyelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Türk Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı taban fiyat üzerinden fitre ve fidyeleri kabul edecek. Bizlerde Bursamızda hayırseverlerimizin fitre ve zekatlarını dini hassasiyetler gözetilecek şekilde, Ramazan’ın ruhuna uygun olarak titizlikle yürüteceğimiz çalışmalarla sahiplerine ulaştıracağız.

 

Bu anlamda bağışçılarımız, gönül rahatlığı ile bağışlarının bu güzel ayın feyiz ve bereketine uygun şekilde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşacağını emin olabilirler.” dedi.

Yurt içinde vekalet sahipleri adına kesilen kurbanlardan elde edilen et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını hatırlatan Gürkan, bu Ramazan’da da üretilen et konserveleri Türkiye çapında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi. Davut Gürkan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Her alanda olduğu gibi hayırseverliği ile de örnek gösterilen Bursamızda bizler de vekalet sahiplerimizin bağışlarını ihtiyaç sahipleri ile buluşturma yolunda gereken köprüleri en doğru şekilde kuracağız. Tüm İslam Alemi’nin ve özellikle Bursalı hemşerilerimizin, hayırseverlerimizin Ramazan-ı Şerif’inin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz eder, huzur içerisinde, hayırlarla dolu bir Ramazan Ayı geçirmemizi diliyoruz.”

BAĞIŞLAR GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK…

Öte yandan Türk Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen hayırseverlerin pek çok seçeneği bulunuyor.

Bursamızda hemşerilerimiz www.bursakizilay.org.tr sitemizi ziyaret ederek oradan her türlü bağışlarını yapabilirler.

0224 220 24 40 ya da 0542 220 24 74 numaralarında Türk Kızılay Bursa Şubesi’ne ulaşabilirler…

Yanı sıra bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız Nilüfer İlçemiz’deki Kızılay Plaza ve 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı aralığında bulunan Türk Kızılay Bağış merkezimize uğrayabilirler.