Hayalinizi anlatın!

Ulu Şehir Bursa'nın eski yerleşim yeri olan Hisar içi bölgesi eski ihtişamına kavuşacak.

Hisar içi bölgesinde yaşayan bir grup Bursa Sevdalısı tarafından kurulan Hisar Bölgesini Koruma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Amaçlarının eski Bursa’nın yapılarını ve güzelliklerini yaşatmak olduğunu belirten başkan Aydın, Bursa’mızın sokaklarına ve semtlerine sahip çıkmak için derneği kurduklarını belirterek Vali Karaloğlu’ndan destek istedi.

Dünyada bu tip mahallelerin çok iyi örnekleri olduğunu belirten Vali Karaloğlu: “Sur içerisinde kalan bölgeyi cazip hale getirmek lazım. Dokuya uygun olmayan parseller aslına uygun bir şekilde projelendirip yapılabilir. Eski sur içi yapılaşmasına dönülmek gerekiyor. Sur içerisini özlenen haline getirmek için çalışmaları bir an önce başlatın. Bu bölgede yaşayan vatandaşa hayalinizi anlatın. Böylece hem o bölgede yaşayan halkın memnuniyetini kazanmış oluruz hem de bir turizm şehri olan Bursa’mıza yeni bir turistik mekan kazandırmış oluruz. Her yönüyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan şehrimize önemli bir katkı sağlamış oluruz” dedi.