Erdoğan'dan G-20 Zirvesi'nde 'salgın' mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen G-20 Zirvesi'ne telekonferans yoluyla katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
"G-20 platformu aşıya herkesin kolay ve hakkaniyetle ulaşmasını sağlamalıdır. Türkiye olarak biz de ayın 1'inde başladığımız insan deneyleriyle birlikte 16 aşı çalışmamıza bu anlayışla yaklaşıyoruz. Türkiye'nin üreteceği aşıyı tüm insanlığın hizmetine sunacağız. Salgın, sağlık alanı yanında küresel ekonomik mimaride de etkisini hissettiriyor. Korumacılığın arttığını, gümrük duvarlarının yeniden yükseldiğini, içe kapanma eğiliminin güçlendiğini görüyoruz. 
İki yanlışın bir doğru etmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü'nün temel ilkeleri çerçevesinde refah paylaşımından yanadır. 
Salgın, iş gücü piyasasını da olumsuz etkiliyor. Özellikle kayıt dışı ekonomide çalışanlaer ile, kadın, genç, engelliler başta olmak üzere salgının etkisini daha fazla yaşıyor. Dünyanın en kuşatıcı sosyal güvenlik sistemine sahip ülkelerden biriyiz. İstihdamları başarıyla uyguluyoruz. Eylem planının en somut ayağı olarak gördüğümüz borç ertelemele girişiminde kaydedilen kademeli ilerlemeyi takdirle sunuyoruz."