Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

İl kongrelerimizin önemli bir kısmını tamamladık, kalanlarını da en geç nisana kadar bitirip büyük kongre için hazırlıklarımızı yapacağız. Kongrelerdeki vatandaşımızın ilgilisi bize sorumluluğumuzun ağırlığını hatırlatıyor. Milletimizin teveccühüne layık olmak için çok daha fazla çalışmalıyız.

2019 MAHALLİ SEÇİMLERİ GENEL SEÇİMİ ETKİLEYECEK

2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. her şeyden önce bu seçimle Türkiye yepyeni bir yönetim sistemine geçecektir. Her seçim diğerini etkiler 2019 Martında yapılacak mahalli seçimlerde alacağımız sonuç 2019 Kasım'daki seçimleri de etkileyecektir. Mahalli seçimlerdeki hedefimiz de en az yüzde 50 olmalıdır.

KİMSENİN KİŞİSEL HIRSI İLE UĞRAŞAMAYIZ

Milletvekili seçiminde partinin ağırlığı çok çok önemlidir. Ancak mahalli idareler sadece parti ile kazanılmaz. Seçeceğimiz adaylar burada çok önemli.Her kim AK Parti'yi ksır döngüye sokmaya çalışır, böyle bir çabanın içine girerse karşısında ilk önce şahsımı bulur. Türkiye tarihi bir süreçten geçerken, kimsenin kişisel hesabı ve hırsı ile uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz.

AK Parti ve MHP olarak Cumhur ittifakını Meclis'e sunduk. Bunun dışında mahalli idareler seçimlerinde herhangi bir yenilik yok. Ancak milletvekilinin seçilme yaşının 18'e düşürülmesi nedeniyle, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarımızın seçimlerinde de aday yaşı 18'e indirilmiştir.