Erdoğan Bursa'ya geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Temmuz Cumartesi günü, yerli otomobil fabrikasının temelini atmak üzere Bursa'ya geleceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz Cumartesi günü Bursa'ya geliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya gelerek Gemlik'te yapılacak olan yerli otomobil fabrikasının temelini atacağı öğrenildi. Temel atma törenine korona virüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli alınack.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aynı gün Bursa'da Gökmen Uzay Havacılık Merkezi'nin de açılışını gerçekleştirmesi bekleniyor.
18 AYDA TAMAMLANACAK
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında yollarda olmasını planladığı elektrikli otomobil üretilecek fabrika inşaatının 18 ayda tamamlanması hedefleniyor. Fabrika arazisi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde Haralar bölgesinde bulunan askeri arazi tahsis edilmişti. 
22 MİLYAR TL YATIRIM
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar olacağı belirtildi.
Bursa'nın Gemlik ilçesi Haralar bölgesi, limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakın olmasıyla biliniyor. Tesisin kurulacağı alanın, TSK'ya ait 4 milyon metrekarelik arazi olması dolayısıyla tercih edildiği belirtildi. 22 milyar lira ile kurulacak olan yerli otomobil üretim tesisinde ise 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 
Proje alanı 49 yıllığına TOGG'a tahsis edilirken arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 50 adet kamyon; 10 adet kule vinç, beş adet mobil vinç, beş adet ekskavatör, beş adet kazık makinesi, 20 adet mikser, üç adet beton pompası ve beş adet jet grout makinesi kullanılacak.
"ÇOK YAKINDA" PAYLAŞIMI
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) resmi sosyal medya hesaplarından, yerli otomobile ilişkin görüntülü bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "#YeniLigGemlik" etiketiyle, "Her adım bir sonrakinin başlangıcı olmaya ve heyecanımızı tazelemeye devam ediyor. #YeniLigeYolculuk'un bir sonraki adımı hazır" ifadelerine yer verildi.
Akşam saatlerinde paylaşılan görüntülerde, "Zemin Etütleri, ÇED Raporu, Teşvik Belgesi, İmar İzni, İnşaat Ruhsatı yükleniyor" ifadeleri ve "İnşaat Başlangıç Töreni" için de "Çok yakında" ifadesi görünüyor.