Elektrik desteğine kimler başvuru yapabilir?

Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği için başvuru sayfası sorgulanıyor. Milyonlarca kişi, elektrik desteğinden nasıl faydalanılır sorusunun yanıtını arıyor. Peki, 2022 elektrik fatura yardımı başvurusu başladı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sağlanan elektrik tüketim desteği detaylarını paylaştı. Geçtiğimiz yıl 137,33 TL olarak belirlenen fatura yardımı bu sene için 206 lira olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da duyurduğu elektrik tüketim desteğinden kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, destekle ilgili olarak, ''Elektrik tüketim desteği programı kapsamında 2.1 milyon haneye toplamda 6.4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Bu programın kapsamına kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamasını engelleyecek şekilde değiştiriyoruz. Böylece 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz.'' dedi.


 
ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR, BAŞVURU BAŞLADI MI?

Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır.

Elektrik desteği için herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. 

ELEKTİRK DESTEĞİ DESTEĞİ NE KADAR?

2022 yılı için yardımın üst limiti 206 liraya belirtilmişti.

ELEKTİRİK FATURA DESTEĞİ KİMLER ALABİLİR?

Bakanlığın sayfasında yer alan bilgiye göre: Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.