Elazığ'da büyük deprem: 6.8!

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli depremin büyüklüğünü daha sonra 6.5 olarak revize etti. Deprem 5.0 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şırnak, Mardin, Diyarbakır'da ve birçok ilde hissedildi.
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Elazığ Belediye Başkanı, "Şu ana kadar korkulacak bir durum yok." dedi.
Elazığ'daki depremin ardından AFAD koordinasyonunda 28 çalışma grubunun 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildiği bildirildi.
KIZILAY BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetinden deprem sonrası Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kınık, 'Elazığ Sivrice depremini hisseden bölgeye yakın vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eşyalarını vs almaya çalılmasınlar, Afad ve Valilikten gelecek uyarıları dikkatlice dinlesinler.Geçmiş olsun' dedi.
Sanayi Bakanı Varank yaptığı açıklamada, "AFAD Başkanımızla konuştum, bizim şu anda birşey söylememiz doğru olma. AFAD Başkanı tüm ekipleri görevlendirdi. İnşallah can kaybı olmaz" dedi.
Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Büyük bir deprem olduğunu öğrendik. İlk aldığımız bilgiler can kaybı olmadığını işaret ediyor. İl merkezi ve askeri tesislerde olumsuz bir haber yok" açıklamasında bulundu. 
ÜST ÜSTE DEPREMLER
AFAD, 21.08'de 5.4 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.
TUNCELİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli depreme ilişkin, "Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok." dedi.
Vali Sonel, yaptığı açıklamada, depremin kent genelinde hissedildiğini söyledi.
Deprem sonrası ilgili kurumlara gerekli talimatları verdiğini ifade eden Sonel, "Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok. Köylerimize de ulaşmaya çalışıyoruz. AFAD başta olmak üzere tüm ekiplerimiz teyakkuzda." dedi.
Elazığ'dan ilk görüntüler: