Dövizde gözler Merkez Bankası'nda

Dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne dalgalı başladı. Dünü 7 TL'nin üstünde kapatan dolar kuru bugüne dalgalı bir şekilde 6.98 seviyesinden başladı. Merkez Bankası'nın faizi sabit tutması bekleniyor.

Dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne dalgalı başladı. Dünü 7 TL'nin üstünde kapatan dolar kuru bugüne dalgalı bir şekilde 6.98 seviyesinden başladı. Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakması bekleniyor.

6 ayın ardından ilk kez 7 TL'nin altına gerileyen dolar bu seviyelerde kalamayarak 7.0680'e kadar yükseldi. Fakat tepki alımlarının çok düşük kalması sebebiyle yeniden 7 TL'nin altına geriledi. 

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın bugün faizleri yüzde 17'de bırakmasını bekliyor. Başkan Naci Ağbal, göreve geldiğinden bu yana faizleri 675 baz puan artırdı. Son 2 faiz toplantısında da faizlere dokunmadı. Başkan Ağbal, faizlerin uzun bir müddet daha yüksek kalacağını ifade etmişti. 

Dolar kuru bugün küresel para birimleri karşısında değer kaybediyor. ABD 10 yıllık tahvillerinin yönünü yeniden aşağı çevirmesiyle dolar kuru kazanımlarını geri verdi. 

Euro ise bugün 8,4140 seviyesinden başladı. 

merkez bankası mb döviz kuru faiz açıklama