"Cumhurbaşkanı sekiz davada haklı bulundu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı birçok davayı geri çektiğini hatırlatarak, "Bay Kemal ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim. Sen bunların hiçbirinin kıymetini bilmedin" demişti.

Milliyet'in haberiyle de, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 17 davayı geri çektiği ve 4 milyon 460 bin TL'lik tazminat tutarından vazgeçmiş olduğu ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu ise, Erdoğan'ın kendisine yönelik 44 dava açtığını ve bunlardan 21'inin nihai olarak tamamlandığını belirterek, 18 davanın lehine ve 3 davanın da aleyhine sonuçlandığını duyurmuştu. CHP liderinin bu açıklamasına, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'dan yanıt geldi.

Aydın yaptığı açıklamada "Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açılmış ve kesinleşmiş 51 dava bulunmaktadır. Bu davaların, 37'si Sayın Cumhurbaşkanımızın feragati nedeniyle sonuçlanmış ve kesinleşmiştir. 8'inde, Sayın Cumhurbaşkanımız haklı bulunmuş, kararlar kesinleşmiştir. 6 dava ise esasa girilerek reddedilmiştir" dedi.