CHP Bursa İlk Kadın Kolları'nda Fatoş Birinç Dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları'nda kongre heyecanı yaşandı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçime tek aday olarak blok liste ile giren Fatoş Birinç, başkanlık koltuğuna oturdu.

Fatoş Birinç’in başkanlığa seçilmesinin ardından CHP Bursa İl Kadın Kolları’nın yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

“Seçim Ağtaş, Hanife Aktan, Kamer Cansız, Elçin Demiroğlu, Meral Dönmez, Mualla Göktuğ, Gülseren Güler, Nebahat İleri, Sevim Makinacı, Sara Mızrak, Aysel Polat, Risalet Tartköy, Fikrîye Tolunay, Sevhan Uygun, Feriha Yaman.”

CHP MYK Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran’ın Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen kongre duygusal anlara sahne oldu.

Kongrede, CHP Bursa Kadın Kolları İl Eski Başkanı Ayşe Şahin söz alarak kendi dönemine ait çalışmaları farklı bir şekilde kamuoyuyla paylaşırken katılımcılardan büyük alkış aldı.
Öte yandan, kongrenin en çarpıcı konuşmasını ise CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu yaptı. Kayışoğlu konuşmasında, kendisi hakkında mezhepçilik yaptığı şeklindeki iddialara sert şekilde cevap verirken şunları söyledi:

“Ülkemin bir tarafında kan dökülüyor, mezhepçilik yapılıyor. Biz kendi partimizde kardeşliği kuramıyoruz. Böyle mi savunacağız Cumhuriyeti. Özgürlük, demokrasi istiyorsak önce kendimiz demokrat olacağız.Önce iyi insan, erdemli insan olacağız. Onun kuyusunu, bunun kuyusunu kazmakla bir yere gelinmez. İl ve ilçe seçimleri gösteriyor ki, bu parti üreten insanları istiyor.”

Eski yönetim kurulunun tamamının kırmızı ceketlerle çıktığı kongreye, CHP Bursa Eski Milletvekili Sena Kaleli, CHP Bursa Eski İlk Başkanı Zafer Yıldız, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı ısıra CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın da katıldı.